Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Burno u Maksimiru

Ne ide sve prema planu Dinamovih čelnika: Igrači odbili smanjenje plaća?

Dan nakon priopćenja iz Maksimira je stigla zahvala koja se ne odnosi na sve.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tjedan u Dinamu započeo je priopćenjem u kojem su naveli kako su odlučili smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice za razdoblje od idućih šest mjeseci.

Dan kasnije, u utorak, stiglo je novo priopćenje iz Maksimira, ovog puta u obliku zahvale.

"Uprava GNK-a Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B-momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine.

Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK-a Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu.

Prije svega, odluke su donesene razmišljajući unaprijed o svim poteškoćama koje donosi gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogomet, odnosno sportsku djelatnost. Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenika kluba do prve momčadi, osigurati da nitko od djelatnika ne ostane bez posla u ovom teškom periodu, kao i da u aktualnoj globalnoj krizi koja je zadesila i Hrvatsku svaki djelatnik može i dalje dostojanstveno živjeti.

Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba", stoji u priopćenju Dinama.

Kao što možete vidjeti, u zahvali nigdje nisu spomenuti igrači prve momčadi. Kako saznajemo, oni su odbili prijedlog koji je pred njih stavila Uprava kluba.

Neki bi se trebali odreći i do 200.000 eura

Podsjećamo, prema toj odluci čelnika Modrih, igrači su trebali do 30. rujna ove godine dobivati samo trećinu svojih sadašnjih primanja. Druga trećina bi im bila isplaćena u roku od šest mjeseci od odigravanja prve iduće utakmice Dinama, dok treću trećinu ne bi dobili nikad jer je klub zamislio da se igrači trajno odreknu trećine svoje plaće.

Prevedeno u brojke, to bi značilo da se oni najplaćeniji igrači, čija se godišnja zarada kreće u iznosu od preko 500.000 eura, moraju odreći cifre od 75.000 a neki i do 100.000 eura.

Radi se o iznosu koji nije zanemariv ni za europske, a kamoli za hrvatske prilike, stoga i nije neko iznenađenje što su dinamovci na prvu rekli: "Ne može!"

Trebaju li nogometaši Dinama pristati na predloženo smanjenje plaća?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider