Legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona debitirao je porazom na klupi Gimnasije y Esgrime u susretu 6. kola tamošnjeg prvenstva. Gimnasia je poražena kod kuće od Racing Cluba s 2:1, nakon čega je ostala posljednja na ljestvici sa samo jednim osvojenim bodom.

Maradona je bio u centru pažnje prije, tijekom i nakon susreta, pa je tako njegov "vrtuljak" emocija postao popularan video na društvenim mrežama. Gimnasia je poravnala rezultat na 1:1 u 52. minuti susreta, a onda je samo 90 sekundi kasnije primila gol koji se pokazao i konačnim.

Maradona je vrlo emotivno proslavio prvi gol na klupi Gimnasije, a potom u nevjerici reagirao nakon što je njegova momčad primila novi pogodak.

Trenutak koji je možda posebno zanimljiv nama vezan je za bivšeg potencijalnog hrvatskog reprezentativca Darija Cvitanicha, koji danas igra za Racing Club. U jednom trenutku susreta lopta je išla prema aut-liniji, Maradona ju je sustigao i isprve vratio prema travnjaku.

Loptu je, namjerno ili nenamjerno, gurnuo kroz noge Cvitanichu, koji je nastavio trčati prema Maradoni kako bi se izgrlio s legendom Argentine.