Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li Luka na odlasku?

Real se priprema za život poslije Modrića: Našli mu zamjenu u Juventusu?

Što je Realova igra bez Luke Modrića? Kako se hrvatski veznjak približava poznim igračkim godinama, ovo pitanje sve glasnije odzvanja španjolskim medijima.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić već šestu godinu povlači konce igre Real Madrida. Iako je u početku bio proglašen razočaranjem, hrvatski je veznjak u međuvremenu postao nezamjenjivi kotačić Realova stroja koji je tri puta pokorio Europu.

Španjolski mediji uvijek pozorno prate Modrićevu situaciju: jednostavno, Realov orkestar ne svira jednako dobro bez hrvatskog dirigenta. S obzirom da će Modrić ove godine napuniti 33 godine, krenula je potraga za njegovom zamjenom, igračem koji u bliskoj budućnosti može nadomjestiti njegov učinak u sredini terena.

Prema pisanju španjolskog Diario Gola, Real je njegovu zamjenu locirao u Juventusu. Diario Gol piše da je Real kao Modrićeva nasljednika označio bosanskohercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića.

Real trenutno u kadru nema igrača koji može odmah zamijeniti Modrića. Kao njegova buduća zamjena doveden je Dani Ceballos, ali on još ne izgleda spremno preuzeti uzde momčadi. Slična je priča i Matea Kovačića, koji također još ima prostora za napredak prije nego bude spreman uskočiti u Modrićeve kopačke.

Budući da je prošloga ljeta štedio, Real bi mogao nakon sezone krenuti u rekonstrukciju momčadi. Jedan od glavnih zagovaratelja rekonstrukcije navodno je Cristiano Ronaldo, koji želi iza sebe igrače koji će mu osigurati dotok dovoljno lopti prema napadu.

Ronaldu je u interesu da Modrića naslijedi igrač sličnih karakteristika kako bi Real zadržao svoj napadački, dominanti stil igre.

Bilo bi prerano reći da Modrić napušta Real, ali ovo je već druga priča koja spominje mogući odlazak hrvatskog veznjaka sa Santiago Bernabeua. O tome su se raspisali i Englezi: prema njima, Real i Manchester United razmišljaju o velikoj trampi igrača, u koju bi mogao biti uključen i Modrić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider