Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spursi su na potezu

Novinar koji pomno prati Tottenham ugasio sve nade Turcima i Arapima: "Perišić se želi vratiti u Hajduk"

Saga oko Ivana Perišića i njegova povratka u Hajduk neće tako skoro svome kraju. Dapače, tek se zahuktava.

Ivan Perišić (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Hoće li se Ivan Perišić vratiti u Hajduk? Pitanje je to koje je bez premca najaktualnije u ovom prijelaznom roku.

Puno je informacija koje kolaju po internetu, a kako to obično biva u ovakvim situacijama, pojavljuju se i raznorazni samoproglašeni insajderi koji lansiraju svakakve verzije i onda više niko ne zna komu i čemu vjerovati, a kakvu vrstu informacija dočekati s podsmijehom.

Ono što u cijeloj priči nije sporno su dvije stvari. Prva je ta da je sam Perišić javno obećao da će se vratiti u Hajduk.

Ivan Perišić Poruka s Otoka koja će se svidjeti navijačima Hajduka: ''Perišiću neće stajati na putu'' divider

"Vratit ću se. Nisam rekao kada će to točno biti, ali nećete morati još dugo čekati", rekao je omiški as na splitskoj Rivi na dočeku poslije Svjetskog prvenstva u Katru.

Druga činjenica vezana uz sve ovo je da je nekoliko stručnjaka za transfere, počevši od Gianluce Di Marzija, nedavno objavilo da se Perišić vraća u Hajduk. Doduše, kontrirao im je Fabrizio Romano, čovjek koji je proteklih godina glavni insajder za transfere, da bi nedugo potom izbrisao taj tvit.

U svakom slučaju, nešto se kuha na relaciji London – Split. Dao je to nagovijestiti i Dharmesh Sheth, novinar Sky Sportsa koji niz godina detaljno prati zbivanja u Tottenhamu.

Važna poruka Fenerbahčeu i klubovima iz Saudijske Arabije

Analizirajući trenutnu situaciju u redovima Spursa, Sheth se dotaknuo i hrvatskog reprezentativca koji ima važeći ugovor do 30. lipnja 2024. s klubom iz sjevernog Londona.

"Zanimljiva je ova situacija s Perišićem, po informacijama koje imam, on želi otići, želi se vratiti u Hrvatsku i zaigrati za Hajduk", kazao je Sheth i onda ipak naglasio:

"Može on pričati što god hoće, ali ovo je u Tottenhamovim rukama i onog trenutka kada Perišić bude odlazio, to će biti pod Tottenhamovim uvjetima."

Sheth zapravo nije rekao neke velike novosti po pitanju Hajduka, ali itekako je dao do znanja i Fenerbahčeu i klubovima iz Saudijske Arabije koji bi htjeli dovesti Perišića da mogu zaboraviti na taj scenarij.

Perišić se sigurno neće odreći svih šest milijuna eura

Inače, po slovu ugovora, Spursi trebaju Perišiću isplatiti do kraja ugovora još 10 milijuna eura.  Riječ je o brutto iznosu, a kada se odbiju porezna davanja Britancima, Ivanu pripada oko šest milijuna eura. To je novac koji će on zaraditi ukoliko odradi ugovor u Tottenhamu do kraja.

Da bi došao u Hajduk, jedini način je da dogovori sporazumni raskid ugovora sa Spursima. Naravno, popustiti bi u tim pregovorima trebale obje strane - Perišić se odreći jednog dijela prihoda koji su mu ugovorom zagarantirani, dok Tottenham i njihov predsjednik Daniel Levy žele što više uštedjeti.

Nema sumnje, bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj najveće priče prijelaznog roka kad je u hrvatski nogomet u pitanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider