Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema mira na Camp Nouu

Barcelona u šoku: Slavni Brazilac žestoko oprao nestašnu zvijezdu, a onda je uslijedilo zaprepaštenje

Poklopilo se da je Dembele dragovoljno došao na trening baš u trenutku kada ga je žestoko "oprala" bivša zvijezda Barcelone.

Ousmane Dembele slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na "planetu Barca" nema mira. U trenutku dok traju svađe uprave i oporbe oko prikupljanja glasova za referendum o povjerenju predsjedniku, Ousmane Dembele šokirao je zaposlenike Barcelone.

Samoinicijativno se pojavio u Barcinu kampu kako bi odradio trening, iako je trener Ronald Koeman cijeloj momčadi dao četiri dana odmora zbog reprezentativne stanke.

Dembele dosad nije hitao ni na obvezne treninge, a kamoli da je trenirao u danima odmora. Jedan je od najkritiziranijih, možda i najkritiziraniji nogometaš Barcelone. Francuskom krilnom napadaču zamjera se puno toga, najviše neprofesionalan odnos prema poslu.

Dembele došao na trening na slobodan dan

Često je kasnio na treninge, a neke je čak i prespavao zbog čega je bio kažnjavan. Kružila su bizarna objašnjenja, navodno je po cijele noći znao igrati videoigre pa bi ujutro zaspao. Da ne vodi baš sportski život, sugeriraju brojne ozljeda. Možda to nije jedini razlog, ali da mu to odmaže, posve je sigurno.

Uglavnom, stao je Barcu pravo bogatstvo, najmanje 130 milijuna eura, a ako ispuni sve bonuse, cifra se može popeti i do 145 milijuna. Otkako je u kolovozu 2017. stigao u Barcelonu, više je vremena proveo na bolničkom krevetu nego na terenu.

gol expired Bosanski stručnjak prekinuo šutnju: Nekoć najbliži Kloppov suradnik opalio po Nijemcu, sada je sve jasnije divider

Barcelona ga se htjela riješiti ovog ljeta, ali nitko nije želio kupiti po traženoj cijeni. Kada je konačno dogovorena posudba u Manchester United, Dembele je to odbio. Koeman mu je jasno dao do znanja da ne može računati na ozbiljniju minutažu u ovakvom stanju.

Katalonci se nadaju da je samoinicijativni dolazak na trening znak da se odlučio promijeniti, da je shvatio da mora ozbiljno prionuti poslu ako želi igrati. Poklopilo se da je Dembele dragovoljno došao na trening baš u trenutku kada ga je žestoko "oprala" bivša zvijezda Barcelone. Možda je to napravio baš zbog toga.

Rivaldo oprao nestašnog Francuza

Slavni Rivaldo oštro ga je iskritizirao u intervju za katalonski Sport, u kojem je prokomentirao njegovu odluku da odbije posudbu i ostane u Barceloni. Brazilac smatra da je Dembele imao sasvim dovoljno vremena da se pokaže.

"Iako je stalno bio upozoravan, uporno je nastavljao po starom; stalno se ozljeđivao, kasnio na trening... Trebao bi biti puno odgovorniji. Da je radio svoj posao kako treba, da je redovito igrao, imao bi pravo tražiti ostanak u Barceloni. Međutim, to nije slučaj, Dembele nije napravio gotovo ništa da bi opravdao ogromno ulaganje", kaže Rivaldo.

gol expired Transfer-bomba: Talijani tvrde da je Mandžukić novi igrač Milana, prijelazni rok je gotov, ali smiju ga dovesti divider

"Situacija je za Barcelonu komplicirana, jer su potrošili puno da ga dovedu. Ali još nismo vidjeli ni traga od onoga što je pokazivao u Borussiji Dortmund. On ima izvanredan potencijal, mogao bi biti veliki igrač, ali ako ovako nastavi, neće ništa postići. Vidjet ćemo hoće li razuvjeriti Koemana i ponuditi mu argumente da bude važan igrač momčadi. To ne ovisi o treneru ili klubu, već o Dembeleu i onome što želi u karijeri", kaže nekadašnja velika zvijezda Barcelone.

Rivaldo smatra da je Barcelona napravila veliku pogrešku jer nije dovela adekvatnu zamjenu za Luisa Suareza.

"Barcelona napravila veliku pogrešku"

"Barcelona se trebala više potruditi potpisati novog napadača, pogotovo jer je pustila igrača koji je i dalje izvanredan i koji je očito mogao biti važan član momčadi", kaže Rivaldo i podvlači da je cjelokupna situacija u i oko Barcelone prilično teška i neizvjesna, a najviše se očitava u liku predsjednika Josepa Marije Bartomeua, kojeg ne vole navijači, a ni svlačionica, i to najblaže rečeno.

„Ako rješenje leži u tome da se promijeni predsjednika, onda neka se to napravi što prije“, poručuje Rivaldo.

„Cijela ova situacija oko izbora i sada najavljenog referenduma za smjenu predsjednika utječe na momčad. Znam da to nije lako riješiti, ali mora se to napraviti.“

Rivaldo je dao potporu Koemanu unatoč tomu što ga mnogi kritiziraju.

„S Koeman na klupi jasno se vidi da se Barcelona poboljšava i napreduje. Problem je u tome što je okruženje nestabilno, klub ima previše institucionalnih problema, konstantno su neke borbe u klubu. Od najvećeg značaja je da se situacija konačno razriješi i da se cijeli klub posveti igri i jačanju momčadi. Igračima i treneru treba mir, a sada ga nemaju“, zaključio je Rivaldo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider