Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROBUĐENA MALA NADA

Dejan Stanković upisao pobjedu nakon deset utakmica, no bivši viceprvak Europe daleko je od ostanka

Sampdoria je u derbiju začelja Serie A savladala Veronu rezultatom 3:1.

Dejan Stanković (Foto: Afp)

Teški dani Sampdorije nastavit će se još neko vrijeme, unatoč tome što je momčad Dejana Stankovića napokon došla do pobjede.

Nakon samo tri boda osvojena u posljednjih deset ligaških utakmica, čime su se našli na samom dnu ljestvice Serie A, danas su s njega barem privremeno pobjegli.

Sampdoria je kod kuće savladala još jednu momčad koja se nalazi ispod crte, Veronu, rezultatom 3:1.

Manolo Gabbiadinni pogodio je u 24. i 35. minuti, Faraoni je smanjio u 88., da bi konačni rezultat postavio Zanoli, duboko u sudačkoj nadoknadi.

Daleko je ostanak

Bivši viceprvaka Europe i osvajač Kupa pobjednika Kupova tako je sad na 19. mjestu ljestvice Serie A, s 15 osvojenih bodova, devet iza Spezije, koja je prva momčad iznad crte ispadanje.

Sampdoria je posljednji put ispala iz lige u sezoni 2010./11., no odmah iduće su se vratili. Zanimljivo, te iste sezone igrali su kvalifikacije Lige prvaka, budući da su sezonu ranije osvojili četvrto mjesto u Seria A i njihovo tadašnje ispadanje bilo je jedno od najvećih iznenađenja u novijoj povijesti talijanskog nogometa.

Ove sezone to iznenađenje ipak nije toliko, budući da su već prošle sezone pokazali kako je kvaliteta u padu, a pojačanja nisu bila imena koja bi dala neki optimizam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider