Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žestoka borba za pozicije

De Jong odgovorio Rakitiću: Otkrio planove Barce, slavni trener dao zanimljiv komentar

Barcelona će ući u novu sezonu s gužvom u veznom redu, a na terenu nema mjesta za sve.

Frenkie de Jong (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Frenkie de Jong na putu je prema Barceloni, a jedno je od glavnih pitanja za sljedeću sezonu – tko će napraviti mjesta mladoj zvijezdi plaćenoj 75 milijuna eura?

Logična je opcija, barem po katalonskim medijima, selidba Ivana Rakitića na klupu. Međutim, hrvatski je veznjak za Mundo Deportivo izjavio da ima drugačije viđenje situacije.

''De Jong stiže, ali ja sam uvjeren da neće zauzeti moju poziciju. Moja je pozicija pokrivena. Želim mu svu sreću, jako ga poštujem, nadam se da će uspjeti ovdje, no isto tako želim reći da on ne igra na mojoj poziciji. Stoga mi nije jasno zašto ga se povezuje sa mnom?" postavio je pitanje i retorički zaključio:

''Nije li u Ajaxu ove sezone gotovo stalno igrao na drugoj poziciji?"

De Jong je odgovorio Rakitiću u nizozemskoj televizijskoj emisiji Veronica Inside.

Gareth Bale i Ryan Giggs (Foto: AFP) Vatreni u žestokom ritmu: Hrvatska pred najvažnijim i najopasnijim zadatkom divider

"Rekli su mi da su me potpisali kako bih zauzeo jednu od tri pozicije u veznom redu. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ja ne odlučujem na kojoj ću poziciji zaigrati", rekao je diplomatski De Jong.

Zanimljivo viđenje situacije dao je legendarni nizozemski trener Louis van Gaal.

"Mislim da će mu biti teško, ne samo zbog promjene pozicije, nego će biti teško i postati starter u toj momčadi. Mogao je bolje izabrati", rekao je bivši strateg Barce za Fox.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razviti borba za pozicije u veznom redu Barcelone. Pored De Jonga i Rakitića, tu su Arthur, Arturo Vidal, mladi Carlos Alena i Riqui Puig, Sergio Busquets i Philippe Coutinho, iako Brazilac trenutačno ne izgleda kao ozbiljan kandidat nakon sezone za zaborav.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider