Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznato ime

Rudeš predstavio novo, staro ime: Vratili ga nakon samo šest mjeseci

Davor Mladina je uveo Rudeš iz druge u prvu ligu prošle sezone.

Samir Toplak i Davor Mladina (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Rudeš ima novog trenera koji se nakon samo šest mjeseci vraća na klupu.

Kako se nakon 17 odigranih kola nalaze na začelju prvenstvene ljestvice sa samo četiri boda, bez ostvarene pobjede, momčad iz zapadnog dijela Zagreba je odlučila posegnuti za provjerenim rješenjem na klupi. Nakon Roberta Prosinečkog, Tonija Golema i privremenog trenera Ivana Mijača, doveli su Davora Mladinu.

Navijači ispred Kranjčevićeve VIDEO Gužve ispred Kranjčevićeve: Stotine navijača Hajduka u redovima za ulaznice divider

Radi se o 64-godišnjem hrvatskom treneru koji je već sjedio na klupi Rudeša, prošle sezone ih je uveo iz druge u prvu ligu, ali nije dobio priliku da momčad povede u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Umjesto njega na klupu je sjeo proslavljeni Vatreni Prosinečki, no samo šest mjeseci kasnije Mladina se vraća u dobro poznato okruženje.

"Znam da je klub u teškoj situaciji. Oprostili smo se u sretnim okolnostima, odnosno ulaskom u SuperSport HNL. A sada su trenuci ipak nesretniji. No, uvjeren sam da je to privremeno i da ćemo vrlo brzo krenuti s pobjedama. Što se mog odlaska tiče u ljetnim mjesecima, istekao mi je ugovor, a klub je pokušao s nekom drugom vizijom.

Dominik Livaković Livaković Turcima otkrio tko mu je savjetovao da ode u Fener, tko su mu životni heroji i što mu je glavni cilj divider

Ja sam pak odabrao ozbiljnog ‘prvoligaša’, jer nisam želio u svom trenerskom poslu imati preveliku stanku. Naravno, drago mi je da se vraćam u klub s kojim sam već imao velikih uspjeha. I nadam se da ćemo u budućnosti izvući maksimum iz momčadi", kazao je Mladina pa dodao:

"Reagirat ćemo na vrijeme, i Uprava i ja, te ćemo vidjeti što nam još nedostaje za bolje rezultate. Također, moram se zahvaliti Mariju Smodlaki, dopredsjedniku HNS-a i prvom čovjeku Dugopolja, omogućivši mi prijevremeni prekid ugovora, odnosno povratak u Rudeš. Zahvaljujem, naravno, i svim ostalim djelatnicima, ali i igračima na tri lijepa mjeseca u Dugopolju", zaključio je za službenu stranicu Rudeša.

Dodajmo kako se Rudeš zahvalio Dugopolju jer su im izašli ususret i dopustili treneru Mladinu odlazak u redove hrvatskog prvoligaša.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider