Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DAO VELIKI INTERVJU

Livaković Turcima otkrio tko mu je savjetovao da ode u Fener, tko su mu životni heroji i što mu je glavni cilj

Dominik Livaković dosadašnjim nastupima za Fenerbahče opravdao je ono što je klub u njega uložio.

Dominik Livaković (Foto: Profimedia)

Hrvatska reprezentativna jedinica dobro je odabrala klub u koji je ljetos transferiran iz Dinama. Dominik Livaković u Turskoj je veoma cijenjen, za što su zaslužni nastupi u dresu trenutačno vodeće momčadi njihove lige.

Mislav Karoglan Jedan igrač posebno proigrao iz drugog plana: "Hajduk je prodisao s odlaskom Ivana Leke" divider

Ipak, Turci baš ne znaju puno o vrataru Fenerbahčea pa su nešto više pokušali saznati u intervjuu koji je Livaković dao za Sporx.

"Da mogu, trenirao bih deset sati dnevno"

"Sportom sam se odlučio baviti od ranog doba. Igrao sam nogomet s prijateljima i u školi, koristio sam svaku priliku za igranje. Kad sam počeo trenirati, da sam mogao, trenirao bih deset sati dnevno. U početku sam igrao košarku jer je to glavni sport u Zadru, no prevladala je ljubav prema nogometu. Srećom, imao sam veliku podršku roditelja", opisao je Livaković ukratko svoje početke.

Turke je zanimalo kako je došlo do transfera u Fener, odnosno je li se konzultirao s nekim od poznatih reprezentativnih suigrača.

"Moji reprezentativni suigrači bili su jako sretni kad su čuli da sam prešao u Fenerbahče. Puno njih mi je čestitalo. Luka Modrić jedan je od mojih najbližih prijatelja i s njim sam razgovarao prije nego što sam potpisao. Rekao mi je da bi Fener bio sjajan izbor za mene, da je to velik klub s pravim ciljevima i bogatom poviješću. Luka i ja dugo se znamo i često razgovaramo o nogometu", otkrio je te dodao svoje osobne razloge:

"Fener se istaknuo iz više razloga. Bio sam impresioniran planovima za budućnost, predanošću za dolazak do uspjeha te strašću s kojom u sve ulaze. Također, jako mi je privlačna bila ideja igrati pred njihovim navijačima. Ali razgovarao sam s još nekim ljudima koji su mi pomogli donijeti odluku. Dobio sam jako dobre informacije iz prve ruke."

Euro i tursko prvenstvo na prvom mjestu

Istanbul je zapravo tek treći grad u kojem živi, nakon Zadra i Zagreba, pa je upitan kako se snašao u takvoj metropolitskoj sredini.

Ivica Obrvan Organizator SP-a promijenio termin utakmice Hrvatske: ''Oni imaju tri dana odmora'' divider

"Prvi put sam izvan Hrvatske i to je posebna avantura. Istanbul je fantastičan grad nevjerojatne povijesti i kulture. Prilagoditi se novoj sredini nikad nije lako. Uzbuđen sam što mogu istraživati ovaj grad, no nogomet mi je na prvom mjestu", ispričao je.

Među nama manje bitnim stvarima izjave su o najvećim turskim derbijima, no zato je bilo zanimljivo čuti što mu je trenutačno glavni cilj.

"Učiniti svoju domovinu ponosnom na Europskom prvenstvu u Njemačkoj i osvojiti naslov prvaka Turske s Fenerbahčeom", rekao je.

Mikel Arteta Arsenalov trener zbog bizarnog razloga neće biti na klupi u subotnjem derbiju divider

Još je otkrio i nešto o ljudima koji su mu motivacija.

"Moji djed i baka najveći su mi heroji. Uvijek sam volio njihovu smirenost, pogled na život i ljubaznost. Također, najdraža hrana mi je sve što moja baka napravi", emotivno je rekao.

Želimo mu da mu se spomenute želje ispune.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL