Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete se?

Jedan igrač posebno proigrao iz drugog plana: "Hajduk je prodisao s odlaskom Ivana Leke"

Hajduk u drugom mandatu Mislava Karoglana bilježi sedam pobjeda u sedam utakmica.

U drugoj polovici listopada Mislav Karoglan vratio se na klupu Hajduka i od tog trenutka upisao sedam pobjeda u sedam utakmica. Jedna je bila u Kupu (u osmini finala protiv Jadrana u Pločama), a preostalih šest u SuperSport HNL-u, gdje su Splićani pod Karoglanovim vodstvom izbili na prvo mjesto.

Hajduku slijede dva gostovanja u Zagrebu, prvo u petak protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, a zatim u nedjelju 17. prosinca veliki derbi s Dinamom na Maksimiru.

"Ova Kranjčevićeva možda će njemu nešto posebno značiti jer je na tom stadionu Hajduk s njim na klupi ispustio vodstvo 2:0, ono kad se Lovre Kalinić teško ozlijedio", komentirao je Mateo Pukšar u podcastu Utakmicu po utakmicu.

Karoglan vraća zaboravljenog Kalika

"To je i posljednja utakmica prije derbija, mislim da će tražiti nešto dodatno, još veći fokus, još detaljniju analizu", istaknuo je Igor Ćurković.

Pukšar je dodao:

"Stravično bitna utakmica za Hajduk s tog nekog psihološkog aspekta. Oni mogu doći s osam uzastopnih pobjeda na Maksimir, spremni pokoriti ovaj jesenski dio HNL-a do kraja, a mogu doći na Maksimir nakon kiksa s Lokomotivom u psihozu gdje ih Dinamo s pobjedom u derbiju i pobjedama u te dvije zaostale utakmice može prestići."

Ivan Ljubić iznio je nekoliko stvari koje je primijetio.

"Nekoliko mojih opaski na račun Hajduka. Uspio je nizati veliki broj pobjeda, iz tjedna u tjedan stavlja pritisak na leđa i Dinamu i Rijeci. Anthony Kalik, ja sam zaboravio zapravo kakav je on uopće igrač, a on je u tom trenutku bio najbolji igrač Gorice. On jako puno može dati prema naprijed, a bio je potpuno zaboravljen cijelo ovo vrijeme", kazao je Ljubić i uputio posebnu pohvalu treneru Hajduka:

"Svaka čast čovjeku"

"Što se tiče Karoglana, jako me podsjeća na Valdasa Dambrauskasa u načinu na koji spušta loptu na zemlju i drži euforiju pod kontrolom. Nevjerojatan je preporod Hajduka o kojem smo prije mjesec dana pričali da ne može stvoriti priliku do toga da Goricu, koja je jedna od najboljih momčad lige, izraketiraju. Moglo je završiti i s 5:0. To je ogroman rast i čini mi se da je Hajduk potpuno prodisao s odlaskom Ivana Leke. Svaka čast ljudima u klubu koji su povukli taj potez da vrate Karoglana jer bilo je onih posprdnih komentara: 'Ah, Karoglan se vraća.' Evo vam sad Karoglana, 20 utakmica na klupi Hajduka bez poraza, to je suludo. Svaka čast čovjeku!"

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider