Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Davideov plan

Sin Carla Ancelottija krivac je za ono što se ove sezone događa Luki Modriću u Real Madridu

Davide Ancelotti skrenuo je svojem ocu pozornost važnost doziranja veterana u Real Madridu, a sve češće rotacije u momčadi trebale bi Luki Modriću i društvu ostaviti dovoljno svježine za naporan kraj sezone.

Carlo i Davide Ancelotti (Foto: Afp)

Desna ruka trenera Real Madrida Carla Ancelottija, njegov sin Davide, glavni je "krivac" za minutažu Luke Modrića u Real Madridu ove sezone.

Ancelotti junior svjestan je veličine i važnosti igrača poput Modrića ili Kroosa, ali također je svjestan kako igračima kao što je Dani Ceballos trebaju minute na terenu.

Luka Modrić Modrić prije Messija: Dijete nazvali po kapetanu Vatrenih pa dobili packu iz vrtića divider

Upravo je Ancelottijev sin dizajnirao plan za pobjedu protiv Elchea, "kladio" se na Ceballosa i Valverdea i pogodio jer je vezna linija izgledala vrlo dobro. Dominirali su posjedom, a mlađe noge omogućile su im puno agresivniji pristup.

Da se Ancelottija pita, Kroos i Luka ne bi izlazili

Njegov otac ove sezone dozira minutažu veterana poput Luke ili Kroosa više nego prijašnjih godina jer mu je na to pažnju skrenuo sin. Ancelotti je uvijek bio ziheraš u svojem pristupu i forsirao je najbolje igrače kad god bi bili u stanju igrati, međutim pomoćnik mu je skrenuo pozornost na činjenicu da ima jako dobre igrače u kadru koji im mogu dati odmora.

Emilio Butragueno Legenda Reala oduševljena Modrićem: "Majstor je s loptom, stalno izvodi ekshibicije" divider

Češće rotacije dopustile su igračima poput Modrića ili Kroosa da izgledaju svježije u utakmicama u kojima igraju, a iako Ancelotti senior poštuje hijerarhiju u svlačionici, jasno mu je da svojim najvećim imenima, kojima zbog godine "proizvodnje" sve teže pada naporan ritam nogometne sezone, mora dati malo predaha.

Svi veslaju u istom smjeru

Također, Davideov plan omogućio je igračima koji su ranije bili u drugom planu i zbog toga patili od manjka samopouzdanja da se osjećaju važno i zato izgledaju bolje na terenu.

Luka Modrić Modrić začepio usta kritičarima: "Madrid ima svog nogometnog Federera, ugovor mora biti produžen" divider

Ovako više nema klanova u svlačionici, sretnih, manje sretnih i nezadovoljnih, odnosno svi veslaju u istom smjeru i spremniji su uskočiti u prvi plan, pozove li ih potreba.

Ponajprije se to odnosi na veznu liniju, na koju će ove promjene najviše utjecati, jer će u veljači najviše rotirati igrače kako bi im na sredini sezone barem malo povratili svježinu koju su imali na njezinu početku. Stoga će u tekućem mjesecu Real Madrid svaku utakmicu odigrati s drugačijim trojcem u vezi jer Carlo želi veterane što svježijima kad ponovo počnu ispiti u Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Junak Dinamovog večerašnjeg trijumfa! 🔵💪

📸: Ronald Gorsic/CROPIX