Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači nisu sretni

Bilić dobio nasljednika: Stiže trener koji već dugo niže loše rezultate

West Ham je dobio novog trenera koji će pokušati izvući londonski klub iz krize.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham je potvrdio da je David Moyes postao njihov novi trener i nasljednik Slavena Bilića. Moyes je odmah nakon otkaza Biliću isplivao kao glavni kandidat za klupu Čekićara, a sada je stigla i službena potvrda te informacije.

Objavljujući vijest o novom treneru, dopredsjednik West Hama David Sullivan rekao je da je 54-godišnji Škot "pravi čovjek za zaokret" te dodao:

"Trebao nam je netko s iskustvom, tko poznaje Premier ligu i igrače u njoj, a vjerujemo da David može izvući ono najbolje iz naših igrača. Ima izvrsnu reputaciju, uživa poštovanje u nogometnom svijetu i donijet će svježe ideje, organiziranost i entuzijazam. Vjerujemo da je West Ham klub u kojem će David moći ponovno pokazati svoje kvalitete."

David Moyes trenersku je karijeru započeo u Prestonu, a najplodonosnije razdoblje trenerske karijere imao je tijekom 11-godišnjeg razdoblja u Evertonu, koji je vodio od 2002. do 2013. godine. Kao trenera Evertona kolege iz Udruženja trenera Premier lige tri puta su ga izabrale za Menadžera godine (2003., 2005. i 2009.).

Uspješno vođenje Evertona donijelo je Moyesu životnu priliku, kad je bio izabran za nasljednika Sir Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda s kojim je potpisao šestogodišnji ugovor. Međutim, na Old Traffordu zadržao se samo 10 mjeseci i bio otpušten zbog loših rezultata koji su tadašnjeg prvaka iz 2013. godine doveli do sedmog mjesta na ljestvici.

Moyes je potom preselio u španjolsku La Ligu, gdje je preuzeo Real Sociedad. No, i tamo se zadržao tek jednu godinu, a otkaz mu je uručen u studenom 2015. Uslijedio je povratak u Premier ligu, gdje je u srpnju 2016. imenovan menadžerom Sunderlanda. No, pod njegovim vodstvom klub je kao posljednjeplasirani ispao iz Premier lige, što je dovelo do Moyesove ostavke u svibnju ove godine.

Ipak, unatoč lošim iskustvima u posljednja tri kluba koja je vodio, 54-godišnji Škot uvjeren je da može pomoći West Hamu u očuvanju premijerligaškog statusa. U ovom trenutku klub je na 18. mjestu sa deevet bodova iz 11 utakmica.

"Čeka nas velik posao i trebamo pomoć svih. Trebamo naše navijače da stanu uz momčad", rekao je Moyes nakon imenovanja.

Prvi ispit na klupi West Hama Moyes će imati 19. studenog na gostovanju kod Watforda, a pet dana poslije će prvi put voditi momčad kod kuće, na londonskom Olimpijskom stadionu, protiv Leicester Cityja. U dobro mu poznatom okruženju Moyes će biti 29. studenog, kad će West Ham gostovati na Goodison Parku protiv Evertona.

Moyes se i prije službenog dolaska na klupu West Hama našao na udaru navijača koji smatraju da on nije čovjek koji ih može izvući iz krize. Nakon službenog imenovanja reakcije su slične; većina navijača nije sretna izborom novog trenera, ali nadaju se da će ih razuvjeriti i izvući ih krize.

Mnogi kritiziraju lijenu upravu koja se nije potrudila pronaći bolje rješenje nego se obratila prvom slobodnom treneru. Navijači drugih klubova već zbijaju šale na račun West Hama, kao i navijači Škotske koji pišu da su sretni jer su sada sigurni da Moyes neće postati njihov novi izbornik.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider