Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pronašao krivca

Kapetan Austrije sipao žuč nakon Francuske: "Dosta nam je takvog nogometa"

Austrija nakon tri odigrana kola Lige nacije ima četiri boda u skupini A1.

David Alaba (Foto: Afp)

Nakon tri odigrana kola austrijska nogometna reprezentacija na kontu ima četiri boda i drugo mjesto u skupini A1 Lige nacija ispred Hrvatske i Francuske.

U srazu prvog kola deklasirali su hrvatsku nogometnu reprezentaciju s 3:0 u Osijeku, a sinoć bili na korak od velike senzacije protiv Francuske.

Francuzi su bili na konopcima, sve do 83. minute dvoboja stajalo je 1:0 na semaforu, a onda se ukazao Kylian Mbappe i ublažio katastrofu Tricolora koji su na polovini natjecanja posljednja momčad tablice.

Dakako, to je izazvalo oduševljenje navijača koji uzdižu u nebesa Ralfa Rangnicka koji je, nakon epizode na klupi Manchester Uniteda, preuzeo izborničku funkciju Austrije i sve preokrenuo.

Alaba se žestoko obrušio na bivšeg izbornika

Potvrdio je to i kapetan austrijske nogometne reprezentacije David Alaba koji se žestoko obrušio na bivšeg izbornika Franca Fodu, ali i izrazio vjeru u bolju budućnost koja je pred njima.

"Koliko je momčad gladna, koliko je momčad ambiciozna, koliko želimo napredovati.To samo pokazuje da nam je dosta igranja određene vrste nogometa, kao što smo znali igrati godinama unazad", rekao je nogometaš Real Madrida pa dodao kako uživa u radu s novim izbornikom:

"Ovo je proces. Za sada sve izgleda dobro i zabavno je raditi. Uzbuđeni smo i želimo ostvariti naše ciljeve", zaključio je Alaba.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Austrija

Tablica Liga nacija

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider