Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako je odlučio

VIDEO Evo kako je Dario Šimić poslije samo sedam mjeseci u Upravi odlučio napustiti Dinamo

Dario Šimić napustio je Dinamo.

Na početku zasjedanja Izvršnog odbora Dinama Dario Šimić je podnio ostavku i iznenadio sve prisutne, Uprava je podnijela i izvještaj o radu koji nije ocijenjen neuspješnim. Pa zašto je onda Šimić nakon samo sedam mjeseci rada u Upravi napustio Dinamo?

"Već duže vremena sam nezadovoljan s nekim stvarima, osjećao sam da je to možda prava stvar, ali sam htio da se završi posao, da se završi prijelazni rok, da se klubu da mira i onda sam donio tu odluku“, rekao je Dario Šimić.

Dario Šimić Dinamo se oglasio: "Zahvaljujemo Šimiću na svemu što je učinio za klub" divider

I tako je Šimić na odlasku ostao ipak nedorečen. Kad je dolazio u Dinamo imao je veliku podršku javnosti, no unutar samog kluba mnogi su ga dočekali s figom u džepu. Od samog početka njegova uloga nije bila u potpunosti jasna. Bio je član Uprave za sportsku politiku, no nije samostalno donosio odluke. Uz njega u Upravi sjede Vlatka Peras, Danijel Tomačić i Darko Podnar. Samo dan prije ostavke Šimić je gostovao u našem Dnevniku i objasnio kako je to funkcioniralo.

"Dinamo funkcionira kao četveročlana uprava koja zajednički donosi odluke. Ja sam zadužen za sport, da predlažem, a zatim Danijel Tomačić, Vlatka Peras i Darko Podnar odlučuju zajedno sa mnom da li je nešto dobro ili nije.“

Dario Šimić VIDEO Dario Šimić više nije u Dinamu: Dao je ostavku divider

U prijelaznom roku Dinamo je uprihodio oko 40 milijuna eura, potrošio oko 5 milijuna, rezultatski se očekivalo više, no prema prvim reakcijama nakon Izvršnog odbora nitko nije bio nezadovoljan.

"Ovo je meni jedna sjednica, jedan dobar sastanak na kojoj je baš mogu reći neki novi početak. Sve teme koje ćete me pitati, ne mogu vam reći, ali su se raspravljale i svi su sudjelovali u raspravi i bio je jedan miks starih i mladih izvrstan i evo ja sam oduševljen“, kaže član izvršnog odbora Dubravko Skender.

Dario Šimić EKSKLUZIVNO Dario Šimić o problemima Dinama i transferima: "Ponijeli smo se odgovorno, napravili smo dobar posao" divider

Šimić je, što je bilo i očekivano, bio najisturenije lice Uprave, a očekivalo se i kako će biti lice novog Dinama. No, za sada statuta još nema, stadion je i dalje daleko od realizacije. Dinamo mora naći i novog čovjeka za sportsku politiku, a uprava je ostala bez prikladnog smokvinog lista.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider