Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza u Maksimiru

EKSKLUZIVNO Dario Šimić o problemima Dinama i transferima: "Ponijeli smo se odgovorno, napravili smo dobar posao"

U Dnevniku Nove TV gostovao je član Uprave Dinama Dario Šimić.

U utorak se sastaje Izvršni odbor Dinama, koji je oformljen prije dva tjedna. Nova klupska vlada raspravljat će o sportskim rezultatima ovoga ljeta i jeseni, ali i o radu Uprave, u kojoj su najistaknutiji članovi Vlatka Peras i Dario Šimić.

Novi Izvršni i Nadzorni odbor Dinama oformljeni su nakon višemjesečne borbe između Mamićevih i antimamićevih pristaša, a koja je završila, čini se, porazom Mamićeve struje.

Nova klupska vlada sastaje se po prvi put

Vječni predsjednik Mirko Barišić ostao je predsjednik, ali u novi Izvršni odbor prvi put ušli su i predstavnici navijača, od kojih je jedan gostovao u Dnevniku Nove TV. Riječ je o dr. sc. Dubravku Skenderu.

Dubravko Skender u Dnevniku Nove TV

Nova klupska vlada sastat će se sutra, usred klimave ljetno-jesenske sezone. Ipak, jučerašnja glatka pobjeda protiv Istre malo je smirila situaciju, a pomogao je i poraz Hajduka u Rijeci.

Primjerice, nakon ovoga vikenda kladionice opet Dinamo vide kao solidnog favorita za naslov prvaka: oko 60 posto! Prema Hajdukovih 22, Rijekinih 17, i jedan posto za sve ostale.

Šimić zadovoljan trenutnim prognozama kladionica

Izvršni odbor raspravljat će i o radu Uprave, čiji su istaknuti članovi: Vlatka Peras i Dario Šimić. A uz svakodnevnu borbu za rezultat na sportskom terenu, vodstvo Dinama ima i još dva velika zadatka, novi statut kluba i izgradnju modernog stadiona.

U Dnevniku Nove TV gostovao je Dario Šimić i govorio o spomenutim temama.

"Ako ćemo vjerovati kladionicama, 60 posto da smo prvaci, onda je to super, možemo mirno spavati. Ja sam Dinamovo dijete, Dinamov igrač i znam da pobjede znače. Od njih se živi, mi moramo pobjeđivati, na to smo osuđeni", rekao je Šimić, okrenuvši se krizi rezultata, posebno potvrđenoj nakon poraza od Hajduka i Ballkanija:

"Čim se dožive porazi, kod nas je velika nervoza. Ali, to je sve normalno. Imamo pobjednički mentalitet i tko to ne može izdržati, nije mu mjesto u Dinamu."

Okrenuli su se onda sjednici Izvršnog odbora, koji će se sastati po prvi put nakon uspostavljanja.

Zadovoljan je kako su odgovorili na krizu

"Ja bih prvo spomenuo, nakon one velike krize koja je sve razdijelila na dva dijela, zajedno s navijačima dali smo podršku predsjedniku Barišiću. Sad je konačno izabran Izvršni odbor. Vidim da su to kvalitetni ljudi, koju će povesti Dinamo u jednu bolju budućnost", pohvalio je Šimić odrađeno, a onda se okrenuo evaluaciji vlastitog odrađenog posla:

"Što se tiče uprave i prijelaznog roka, Dinamo trenutko funkcionira kao četveročlana uprava koja zajedno donosi odluke. Ja sam zadužen za sport, dajem prijedloga, a onda Danijel Tomačić, Darko Podnar i Vlatka Peras, zajedno sa mnom odlučuju je li nešto dobro ili nije. Otkako nema Zdravka i Zorana, uvijek su se treneri nešto pitali i igrači su se dovodili u dogovoru s trenerima. To ima prednosti i mana. Kad trener izabere igrače, onda ne može tražiti alibi. Ali, mane su to što Dinamo često mijenja trenera, u prosjeku svakih osam mjeseci. I onda može doći novi trener i reći da mu ti igrači nisu dobri."

Uvjeren je kako su oni svoj posao napravili dobro te da nema za čime žaliti. Slijedom toga vjerojatno vjeruje da će se s time složiti i izvršni odbor, koji rad uprave iza zadaću ocijeniti.

Prokomentirao način dovođenja igrača

"Iza nas je bio zahtjevan zadatak jer nismo imali Izvršni odbor. Mislim da se uprava ponijela odgovorno prema svom zadatku. Uslijed jako loše tranzicije one šampionske momčadi. Izgubili smo 15 igrača iz te ekipe. Potrudili smo se napraviti tranziciju i uzeti što bolje igrače. Dovedeni su najpotentniji mladi hrvatski igrača, Luka Stojković, Gabrijel Vidović i Lukas Kačavenda. Nažalost, Luka i Lukas su se ozlijedili. Gledajte, naravno da ću podnijeti svoj izvještaj, mislim da smo napravili odgovoran i dobar posao", još je jednom potvrdio svoje mišljenje, s kojim se, kako možemo vidjeti, veliki broj navijača ne slaže.

Što misli o važnosti novog statusa, gledajući da je to ono što navijači najviše potražuju i najviše mu se nadaju.

Statut je važan, ali stadion je obaveza!

"Statut je jako važna stvar, mora se naći zajedništvo s članovima kluba. Mislim da je prijedlog koji je na stolu, 28 članova s jedne i 28 članova s druge strane, vrlo korektan prijedlog. Mislim da će predsjednik izvući najbolje rješenje i da će paziti na budućnost kluba."

I posljednja stavka, novi stadion.

"Mi ne možemo razviti europski Dinamo bez novog stadiona, sad smo se uvjerili da će to biti sve teže i teže. Srećom, imamo vladu i premiera koji su spremni pomoći nogometnoj infrastrukturi, kao i gradonačelnika koji navija za Dinamo. Ali, moraju u skupštinu ući ozbiljni ljudi, na koje znaju da mogu računati", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider