Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pripreme za Tursku

Vatreni odradili trening u Maksimiru: Zasad još nitko nije otpao, no neki treniraju po posebnom programu

Hrvatska reprezentacija odradila je večeras prvi trening u Maksimiru nakon okupljanja za kvalifikacijske utakmice s Turskom u Osijeku i Walesom u Cardiffu…

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se danas popodne u Zagrebu uoči dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, s Turskom u četvrtak u Osijeku i tri dana poslije u Walesu, a večeras je odradila trening u Maksimiru.

Izbornik Zlatko Dalić suočen je s brojnim problemima u ofenzivnom dijelu momčadi pa je aktivirao pretpoziv Belji, a osvrnuo se i na odluku Marka Livaje o oproštaju od nacionalne vrste.

Izbornik Dalić uoči dvije važne kvalifikacijske utakmice ima dosta briga, jer zbog ozljeda Vatreni ne mogu računati na nekoliko standardnih igrača. Ivanušec je sigurno otpao, a pod velikim su upitnikom Kramarić i Petković.

"Kramarić i Petković, vidjet ćemo kakva je situacija s njima. Mislim da će danas biti jasnija slika na treningu. Nadam se da će netko od njih dvojice biti spreman za Wales. Šutalo i Juranović nisu u sastavu ovaj vikend, imaju manje probleme, oni će biti u treningu, ali i to moramo sačekati i vidjeti", kazao je izbornik na press-konferenciji HNS-a.

Sjetio se izbornik i Ivana Perišića.

Perišiću poželio brz oporavak, a Livaji sve najbolje

"Evo, ovom prigodom mu želim da se što prije oporavi. On će nam faliti jako puno. Tko god izostane, falit će nam. Ali ne želimo puno o tome razmišljati, želim pronaći rješenja i naći one koji će moći adekvatno odgovoriti u ove dvije utakmice i koji će nam pomoći. Cilj ostaje isti, osvojiti bodove i primaknuti se korak bliže Europskom prvenstvu."

Dan pred okupljanje stigla je šokantna vijest da Marko Livaja više neće igrati za reprezentaciju, evo što o tome kaže izbornik.

"Meni je žao da je Marko donio takvu odluku i mislim da je mogao puno dati reprezentaciji. Drugo, hvala mu na svemu što je dao, što je bio jedna karika, pogotovo u Katru. Razumijem i poštujem odluku, podržavam ga u tome i želim mu svu sreću u karijeri. i hvala mu no onome što je napravio za hrvatsku reprezentaciju", kazao je Dalić i dodao:

"To je sve što imam reći o ovoj situaciji. Moj je fokus na ovim igračima koji dolaze i na Turskoj i na Walesu. Vi znate da ja ne trošim energiju na ono što je bilo, moj fokus je na ono što je bilo. Imate priopćenja i mislim da je to dovoljno."

Spreman je dati priliku Musi

Fokus će svima trebati, jer situacija u napadu nije sjajna. Jedini siguran je Petar Musa.

"Musa je sad taj igrač koji je ostao kao napadač. Ja mu vjerujem, igra u Benfici, igra dobro, ali tu imamo još rješenja. Iskreno se nadam i Petkoviću i Kramariću, da će bit u redu, ali ako oni ne budu sto posto spremni, nećemo ih forsirati, nećemo ih na tu utakmicu gurati."

Izbornik je poslijepodne aktivirao pretpoziv bivšem igraču Osijeka, Dionu Dreni Belji, koji je s Vatrenima bio i tijekom završnice Lige nacija. Napadač Augsburga ove je sezone odigrao sedam prvenstvenih utakmica i postigao dva gola. Iako ima puno problema s ozlijeđenim igračima, izbornik se nada sjajnoj atmosferi na rasprodanoj Opus Areni, a ulaznice za taj susret planule su za 8 minuta.

„Prvo se veselim toj utakmici u Osijeku, punom stadionu i sjajnoj podršci. Mislim da na toj utakmici moramo dati svoj maksimum i zbog bodova. U gostima smo dobili Tursku u dosta napetoj utakmici, a takva će biti i ova“, zaključio je Dalić.

Vatreni će u Zagrebu trenirati danas i sutra. U srijedu prijepodne reprezentacije seli u Osijek, gdje će večer prije utakmice trenirati na Opus Areni.

Posljednje informacije dala je Anita Kajtazi-Roth, koja se nalazila na stadionu Maksimir te je pratila trening.

"Trening je trajao sat vremena. Iz stožera su poručili kako nitko nije otpao. Kramarić i Juranović su trenirali po posebnom programu, a Bruno Petković i Josip Šutali su trčali krugove", najnovije su vijesti po pitanju kadra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider