Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Dario Šarić preporodio se u Golden Stateu: Odmah je iza Curryja

Dario Šarić bio je drugi strijelac svoje momčadi.

Dario Šarić (Foto: Afp)

U vrlo zanimljivom okršaju dvaju NBA klubova iz Los Angelesa odigranom u srijedu uspješniji su bili Lakersi, koji su nakon produžetka svladali Clipperse sa 130:125, a hrvatski košarkaški reprezentativac Ivica Zubac za 29:06 minuta provedenih u igri za Clipperse upisao je sedam koševa (šut za dva 3-8, slobodna bacanja 1-2) i devet skokova.

Najstariji igrač lige LeBron James, koji će za manje od dva mjeseca napuniti 39 godina, odigrao je još jednu briljantnu partiju s 35 koševa, 12 skokova i 7 asistencija, čime je predvodio Lakerse do pobjede. Po 27 poena za domaće ubacili su Anthony Davis, koji je sakupio i 10 skokova, te D'Angelo Russell, koji je promašio trice s istekom vremena četvrte četvrtine i još jednu kod 128:125 pred kraj produžetka, ali ti promašaji na kraju nisu bili kobni.

U sastavu Clippersa još uvijek nije bilo njihova najnovijeg pojačanja Jamesa Hardena, a za pobjedu ovoga puta nisu bili dovoljni niti iznadprosječni učinci najvećih zvijezda momčadi. Paul George postigao je 38 koševa, ali je ispao iz igre početkom produžetka zbog šest osobnih pogrešaka, Kawhi Leonard dodao je 35, a Russell Westbrook 27 uz 11 skokova i 8 asistencija.

Texas Rangers Texas Rangersi prvi put u povijesti prvaci MLB lige divider

Vrlo je zanimljivo bilo i u obračunu druge dvije kalifornijske momčadi u kojemu su domaći Golden State Warriorsi svladali Sacramento Kingse sa 102-101 ubačajem Klaya Thompsona u posljednjoj sekundi. Kingse je do prednosti 101:100 doveo njihov prvi igrač Domantas Sabonis košem 13 sekundi prije kraja, a domaći su se u svom posljednjem napadu odlučili za Thompsona i - pogodili.

Najbolji strijelac domaćih bio je Stephen Curry s 21 pogotkom, dok je drugi strijelac momčadi bio kapetan hrvatske reprezentacije Dario Šarić. On je ušao s klupe i za 19:44 minuta provedenih u igri postigao 15 koševa (šut za dva 3-4, trica 3-5) uz 6 skokova i 2 asistencije. U izostanku De'Aarona Foxa Sabonis je bio uvjerljivo najbolji kod Kingsa sa 23 poena, 11 skokova i 8 asistencija.

Luka Modrić ''Luka Modrić nije znao hoće li preživjeti, sjećam se da mi je to rekao, bilo je strašno" divider

Prvaci Denver Nuggetsi u svom petom nastupu u sezoni pretrpjeli su prvi poraz, uvjerljivo su ih na svom parketu nadigrali Minnesota Timberwolvesi sa 110:89. Domaći su vodili tijekom čitavog susreta, na poluvremenu imali 19 razlike, a u nastavku se razlika nije smanjivala na manje od 13. Anthony Edwards sa 24 i Karl-Anthony Towns sa 21 pogotkom predvodili su domaće, dok je Nikola Jokić sa 25 poena i 10 skokova bio prvo ime gostiju.

Porazom Nuggetsa još su samo dvije momčadi ostale neporažene u sezoni, Boston Celticsi na Istoku te Dallas Mavericksi na Zapadu. Celticsi su do četvrte pobjede stigli deklasiravši na svom terenu Indiana Pacerse sa 155:104, dok su Mavsi četvrtu pobjedu upisali svladavši kao domaćini Chicago Bullse sa 114:105. Kod Celticsa je sjajan bio Jayson Tatum s 30 koševa i 12 skokova, dok su Mavse do pobjede vodili Grant Williams s 25 i Tim Hardaway s 24 pogotka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider