Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čekali duže od 60 godina

Texas Rangersi prvi put u povijesti prvaci MLB lige

Ovo je prvi naslov za Rangerse, klub osnovan još 1961. godine u Washingtonu, a koji pod tim imenom igra od 1972. godine.

Texas Rangers (Foto: Afp)

Igrači Texas Rangersa prvi su put u klupskoj povijesti osvojili World Series, naslov prvaka profesionalne američke bejzbolske MLB lige, oni su u ovogodišnjem velikom finalu s 4:1 u pobjedama svladali Arizona Diamondbackse.

U petoj utakmici igranoj u srijedu u Phoenixu Rangersi su svladali Diamondbackse s 5:0 te tako kompletirali nevjerojatnu posezonu na gostovanjima. Naime, Rangersi su u svih 11 gostujućih utakmica u ovogodišnjem doigravanju ostvarili pobjede.

Ključnim za uspjeh u petoj utakmici pokazala se sedma izmjenu (inning), u kojemu su Rangersi poveli s 1:0 upisavši tri uzastopna udarca protiv dotad sjajnog startnog bacača Diamondbacksa Zaca Gallena, koji gostima u prvih šest izmjena nije dopustio niti jedan udarac. Preostala četiri boda (run) gosti su ostvarili u posljednjoj devetoj izmjeni.

Ovo je prvi naslov za Rangerse, klub osnovan još 1961. godine u Washingtonu, a koji pod ovim imenom igra od 1972. godine. Bio im je ovo treći nastup u World Seriesu te iskupljenje za poraze iz 2010. i 2011. Za Diamondbackse ovo je bio drugi nastup u World Seriesu, a ostali su na jednom naslovu osvojenom 2001.

Za najkorisnijeg igrača World Seriesa proglašen je međubazni igrač Rangersa Corey Seager, kojemu je to drugi trofej za MVP-a finala, istu je nagradu osvojio i prije tri godine kao član Los Angeles Dodgersa.
Velik udio u osvajanju naslova Rangersa zasigurno je imao i legendarni menadžer, 68-godišnji Bruce Bochy.

Bochy se umirovio 2019. godine nakon 12 sezona provedenih na klupi San Francisco Giantsa, s kojima je osvojio tri naslova (2010., 2012., 2014.), no Rangersi su ga uspjeli nagovoriti da se nakon tri godine pauze vrati u MLB, a Bochy ih je odmah u prvoj sezoni na njihovoj klupi odveo do naslova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider