Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio dvoboj protiv Reala

Darijo Srna otkrio Španjolcima: "Prije pet, šest godina Modriću sam rekao jednu stvar"

Hrvatski stručnjaci, Darijo Srna i Igor Jovićević, predvode ove sezone ukrajinski Šahtar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šahtar, kojeg predvode Hrvati, sprema se za gostovanje kod Real Madrida u sklopu 3. kola Lige prvaka. Nakon dva odigrana kola druga su momčad skupine s četiri boda, dva manje od madridskog sastava na prvom mjestu.

Teško gostovanje najavio je legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, a danas sportski direktor Šahtara Darijo Srna.

U razgovoru za španjolsku Marcu progovorio je o ratnim strahotama i razaranjima, koje su Šahtar zadesile već prije osam godina, odnosno 2014. godine. Tada su morali pobjeći iz svog Donjecka i iza sebe ostaviti raskošan stadion koji je plijenio pozornost europske nogometne javnosti:

"Morali smo napustiti Donjeck, naš dom, naš stadion, naš sportski centar i imamo navijače diljem svijeta. Preselili smo u Kijev, a kada smo se priviknuli, izbio je novi rat", kazao je Srna pa dodao:

"Igrali smo u Lavovu, Odesi, Harkivu, a sada igramo Ligu prvaka u Varšavi. Kćerka me nazove i jedan dan sam u Kijevu, a sljedeći u Londonu. Ponekad se probudim i ne znam gdje sam".

Bivši kapetan Vatrenih ogorčen na FIFA-u

Krajem ljeta započelo je i ukrajinsko nogometno prvenstvo, koje se pak igra pod uzbunama za zračnu opasnost:

"Moramo mijenjati hotele, buseve, treniramo sa sirenama, putujemo sa sirenama. To je naš život danas, moramo to prihvatiti. Moramo biti primjer, igramo za naše navijače i Ukrajinu", kazao je hrvatski stručnjak pa otkrio što ga najviše rastužuje:

Igor Jovićević Hrvatski trener vraća se u svoj Madrid: "Ovo što Modrić radi, to nisu učinili ni Xavi ni Iniesta" divider

"UEFA, preko Čeferina, je učinila sve što je moguće kako bi nam pomogla i ukrajinskom nogometu. FIFA, na drugu stranu, nas je uništila. Nisu nas zaštitili, da su Real, Sevilla, Barcelona i Bayern u našoj situaciji, siguran sam da bi im brzo pomogli. Puno smo toga dali europskom nogometnu u posljednjih 20 godina", rekao je ogorčeni Srna:

"Imali smo 14 stranaca čija je tržišna vrijednost bila između 150 i 200 milijuna eura i oni su mogli otići na posudbu bez zamrzavanja ugovora. To je nedopustivo. Svi su rekli da će nam pomoći, ali ima momčadi koje su nas iskoristile".

Srna nahvalio Luku Modrića

Za kraj, Srna se raspričao o svom bivšem suigraču iz reprezentativnih redova, ali i prijatelju Luki Modriću:

"Luka je moj prijatelj, ne znam hoće li igrati, ali sigurno ćemo se vidjeti u Madridu. Volio bih da moji igrači zaigraju protiv njega, on je najbolji na svijetu i sigurno puno toga mogu naučiti od njega".

Prije pet šest godina rekao sam mu na večeri da je poput vina. Što je stariji, to je bolji i skuplji. Luka je fenomen, primjer svima. Hrvatska je potpuno drugačija momčad s njim i bez njega", zaključio je Srna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider