Utakmicom 21. kola između Aarhusa i Randersa nastavljeno je nogometno prvenstvo u Danskoj, naravno bez prisustva navijača na stadionu. Susret je završio rezultatom 1:1, a obilježile su ga dvije stvari - pogodak i revolucionarni način za navijače da gledaju utakmicu.

Anketa

Bi li Niko Kovač bio uspješan na klupi Borussije?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Simon Piesinger doveo je goste u vodstvo nakon što je udarcem s 40 metara lobao domaćeg vratara, koji je, mora se priznati, loše reagirao iako je imao loptu na ruci. Bod domaćinu osigurao je Mortenesen u drugoj minuti sudačke nadoknade.

No još uzbudljiviji na ovoj utakmici bio je način na koji su navijači iz svojih domova mogli pratiti utakmicu. Aarhus je uz travnjak instalirao videozid putem kojeg su navijači uživo mogli pratiti utakmicu. Za sve je zaslužna aplikacija Zoom, zbog koje su navijači imali priliku pratiti utakmicu kao da sjede tik uz travnjak.

Navijače i njihove reakcije iz domova na videozidu mogli su vidjeti i nogometaši koji su igrali, što im je vjerojatno malo i oduzimalo pažnju od utakmice. Možda se upravo to dogodilo vrataru Eskelinenu.