Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema alibija za neuspjeh

Subašić i Jedvaj složni: "Sve će ovisiti isključivo o nama"

Tri dana ostala su do vrlo važne utakmice kvalifikacija za nastup na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vatreni će u petak navečer na Maksimir istrčati bez suspendiranog Ivana Perišića te ozlijeđenih Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka, no vratar Danijel Subašić i branič Tin Jedvaj ne dvoje u kvalitetnu predstavu.

"U petak sve ovisi o nama".

Jednoglasne su obrambene uzdanice reprezentacije uoči ogleda s Ukrajinom. Obojica očekuju pun Maksimir, a Subašić je otkrio i u čemu je tajna ovogodišnjeg hita Lige Prvaka i Le Championnata - njegovog Monaca.

Da je Andrij Ševčenko na terenu a ne na klupi možda bi i izjave naših reprezentativaca bile nešto rezezerviranije. Ovako su i naš čuvar mreže i alternativa za ozljeđenog Šimu Vrsaljka Tin Jedvaj složni kako će Hrvatska kontrolirati igru, rezultat i zbivanja na Maksimiru.

"Nismo mi tu da se podređujemo njima. Mislim da smo mi bolja ekipa i neka se oni koncentriraju na nas. Ako ćemo igrati od početka kako znamo, kontrolirat ćemo utakmicu", rekao je Tin Jedvaj.

"Imamo dobre igrače, dobru grupu, dobre ljude. Mislim da se svi mi zdravi moramo staviti u potrebe momčadi i to je to", smatra Subašić.

Pep Guardiola i njegova preplaćena družina zaustavljeni su u Ligi Prvaka od sjajnog Subašićevog Monaca. U prvenstvu im u leđa gleda još jedna mega-momčad na naftni pogon - PSG.

"Tajna uspjeha je dobar skauting i dobri mladi igrači. Ima nas par starijih koji su tu uz njih i ove se godine sve posložilo, dobro guramo. Sada dolazi najteže jer u travnju imamo stvarno puno utakmica", kaže čuvar mreže Monaca.

Jedvaj uskače vjerojanto u prvih 11 umjesto ozlijeđenog Vrsaljka na poziciju desnog bočnog.

"Žao mi je Šime što mu se dogodilo. Baš je odlično igrao u Atleticu u Ligi prvaka. Nadam se da ga mogu zamjenit na najbolji mogući način, a ja mu želim da se što prije vrati".

Ulaznice se prodaju jako dobro i Hrvatska bi konačno trebala igrati u pravoj domaćinskoj atmosferi.

"Možda i malo čudno, već dvije godine igramo bez njih. Nadam se da će sve biti u redu. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo upisat tri boda", zaključio je Subašić, a na njega se nadovezao Jedvaj.

"Dok sam bio u Dinamu nisam imao priliku vidjeti pun Maksimir, tako da se radujem tome u petak".

Ukoliko Vatreni ponove predstave kao u dosadašnjem djelu kvalifikacija, protiv Ukrajine ne bi trebali biti daleko od tri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider