Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Subašić odličan

Monaco nadigrao Manchester City i plasirao se u četvrtfinale

Monaco je pobijedio 3:1 Manchester City u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i plasirao se u četvrtfinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Monaca plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Monte Carlu pobijedili Manchester City s 3-1 i proškli dalje temeljem više postignutih pogodaka u gostima. U prvom susretu u Manchesteru je City slavio s 5-3.

Bayer odigrao hrabro, Atletico otišao dalje

Pogotke su za Monaco postigli Kyllian Mbappe (8), Fabinho (29) i Tiemoue Bakayoko (77), dok je strijelac za Manchester City bio Leroy Sane (71).

Monaco je na svom terenu uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice, a trener Citya Pep Guardiola po prvi puta je sa svojim klubom ispao u osmini finala, nakon što je čak osam puta prošao u četvrtzavršnicu. Monaco je na čelu sa sjajnim hrvatskim vratarem Danijelom Subašićem odigrao sjajno prvo poluvrijeme, dok je City bio bolji u drugom dijelu, no u 77. minuti iz prekida je pogodal vrijedan prolaza postigao Bakayoko.

VIDEO Monaco - Manchester City 3:1

Netom prije utakmice stigla je vijest da najbolji napadač Monaca Radamel Falcao neće moći igrati zbog ozljede kuka, no to kao da je dodatno motiviralo igrače Monaca koji su odigrali sjajno prvo poluvrijeme. Već u 7. minuti Mbappeov udarac iz blizine brani vratar Citya Caballero, no samo minutu kasnije ubačaj Bernarda Silve mladi napadač Monaca Mbappe pretvara u pogodak. U 29. minuti Monaco vodi s 2-0 nakon prodora Mendya i povratne lopte koju Fabinho zakucava u mrežu.

City se nakon vrlo slabe predstave budi u nastavku - u 62. minuti Aguero ne uspijeva pogoditi iz velike blizine, a još bolju priliku argentinski napadač je imao u 65. minuti kada je izbio potpuno sam ispred Subašića koji sjajno zaustavlja opasan udarac. U 67. minuti ponovno prijeti City, a udarac Sanea prohujao je tik pored vratnice, da bi se Englezima ipak isplatila bolja igra u 71. minuti. Po desnoj strani je prošao Sterling i uputio opasan udarac kojeg je Subašić obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Nijemac Sane i lako postigao pogodak koji je u tom trenutku Manchester Cityu garantirao prolaz.

No, Monaco se nije predavao - u 77. minuti Lemar je ubacio loptu iz slobodnog udarca, a u petercu gostiju je potpuno sam ostao Bakayoko koji glavom pogađa donji lijevi kut i opet donosi prednost francuskoj momčadi. City je u završnici bezuspješno napadao, ne uspijevši ozbiljnije zaprijetiti Subašiću, koji je zasluženo proslavio prolazak među osam naboljih momčadi Europe. 

MONACO - MANCHESTER CITY 3-1

Pred 16.000 gledatelja na stadionu Louis II sudio je Talijan Gianluca Rocchi.

Strijelci: 1-0 Mbappe (8), 2-0 Fabinho (29), 2-1 Sane (71) , 3-1 Bakayoko (77)

MONACO: SUBAŠIĆ - Sidibe, Raggi (Toure, 70), Jemerson, Mendy - Bernardo Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Germain (Dirar, 90), Mbappe (Moutinho, 81)

MANCHESTER CITY: Caballero - Sagna, Stones, Clichy (Iheanacho, 84), Kolarov - Sané, Fernandinho, David Silva - De Bruyne, Aguero, Sterling

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider