Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"napisat ću knjigu"

Bivši Vatreni doživio noćnu moru: "Sve je bila laž, okrenuli su cijelo selo protiv mene"

Danijel Pranjić neće po dobrom pamtiti početak svoje trenerske karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danijel Pranjić počeo je u lipnju 2020. trenersku karijeru u kao trener-igrač ciparskog drugoligaša Omonia Psevde, u koju je odveo šest hrvatskih igrača.

No život i rad u pitoresknom ciparskom seocu na kraju se pretvorio u noćnu moru. Pranjić je progovorio o teškim trenucima za grčku Gazzettu. U toj zemlji njegovo je ime na cijeni jer je u svoje vrijeme bio zvijezda tamošnjeg velikana Panathinaikosa.

"Mogao bih napisati knjigu o ovoj užasnoj priči", počeo je Pranjić svoju ispovijest.

"Obitelj koja upravlja klubom stvarala mi je probleme"

"Svašta su mi rekli kad sam došao, a sve je bila laž. Nisam imao pravu sliku o momčadi. Nisam ništa znao o obitelji koja upravlja klubom. Odmah na početku svima sam dao do znanja da ja određujem pravila i da će igrati oni koji to zaslužuju. Dva igrača iz te obitelji zajedno s bivšim dopredsjednikom stvarala su mi probleme, okrenuli su cijelo selo protiv mene. Na kraju mi nisu ništa ni platili", rekao je.

gol expired Trener šokirao izjavom, radije bi upucao suca nego Hitlera: "Da imam dva metka..." divider

Pranjićeva momčad dobro je gurala do otprilike pola sezone, ali s 11 uzastopnih utakmica bez pobjede doveli su se u opasnost od ispadanja.

"Bojali su nas se jer smo igrali dobar i lijep nogomet, ne s dugim loptama kako svi igraju na Cipru, nego fino, po podu. Ljudi su to vidjeli, igrači su uživali u tome. Htio sam uložiti u budućnost s nekoliko mladih igrača i mogli smo ostvariti neke rezultate. Sve se počelo raspadati na polovici sezone. Moj pomoćnik nije plaćen, pa je otišao. Rekao sam im da ću ostati i bez plaće i zahvalili su mi, ali...", opisuje Pranjić.

"Kuhao sam igračima, davao im za kavu..."

"Htio sam ostati zbog igrača, pa nisam tražio novac. Igrači su bili moja odgovornost, pogotovo oni koje sam doveo iz Hrvatske. Tko god je htio otići, pomogao sam mu pronaći klub. Ne bih se ljutio ako bi netko htio odustati, svi su bili za mene i podržavali su me. Odlučili smo nastaviti igrati. Neki igrači vratili su se roditeljima, Hrvati su otišli. Posuđivali su novac za benzin ili vlak. Dao sam im sve što sam mogao. Nekima sam i kuhao, davao im za kavu, plaćao terapije... Na kraju sam shvatio da su poteškoće prevelike da bi ostali u ovom rangu", rekao je.

gol expired Sudac koji je sudio Dinamu stvarno nema sreće: Prije ovih VAR linija vidjeli smo nešto mnogo gore divider

"Nakon jednog poraza posvađao sam se žestoko s predsjednikom. Htio sam zaštiti svoju djecu. Rekao sam igračima da je moja suradnja s klubom gotova. Napravio sam puno u karijeri, izgubio sam finale Lige prvaka i nisam plakao. Ali plakao sam zbog ove djece iz Omonije koja su bila uz mene", zaključio je priču iz noćne more.

Dodao je da ima već ima ponude drugih klubova s Cipra, ali da se planira vratiti u Hrvatsku, odmoriti, steći A-licencu i sudjelovati u jednoj TV emisiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider