Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brz kao munja

Nasljednik legendarnog Velšanina Ryana Giggsa na pragu Manchester Uniteda

Manchester United na pragu je realizacije čovjeka kojem mnogi tepaju da je nasljednik klupske legende – Ryana Giggsa.

Daniel James slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Posrnuli engleski nogometni div Manchester United planira rano i munjevito krenuti u ovoljetni prijelazni rok. Ugledni Sky Sports prenosi da je jedno od prvih pojačanja Crvenih vragova 21-godišnji Velšanin Daniel James, krilni napadač engleskog drugoligaša Swansea Cityja.

Riječ je o brzonogom igraču kojem mnogi tepaju da je nasljednik legendarnog Velšanina Ryana Giggsa, legende Manchester Uniteda i aktualnog izbornika Walesa, pod kojim je upravo James debitirao u reprezentaciji.

James je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Albanije 2018. godine, a onda je krajem ožujka ove godine, u prvoj natjecateljskoj utakmici u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, postigao pobjednički pogodak u susretu protiv Slovačke te ponio epitet igrača utakmice.

Wales se nalazi u kvalifikacijskoj skupini E zajedno s Hrvatskom, u kojoj nakon dva odigrana kola četiri od pet reprezentacija imaju po tri boda na svom kontu.

Sky Sports prenosi da je dogovor između Manchester Uniteda i Swanseaja, vrijedan 15-ak milijuna funti, blizu realizacije, no trener Crvenih vragova Ole Gunnar Ryan Solskjaer još ne želi ništa potvrditi.

"Gledamo jako puno igrača koji bi mogli pojačati našu momčad, ali i biti stanovnici Old Trafforda dugi niz godina, kao što su to bili Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney. Naš je model da dovedemo mlade i talentirane igrače i razvijemo ih u vrhunske. Imamo sjajno trenersko osoblje, najbolje uvjete za to i najbolje navijače", kazao je trener Crvenih vragova.

Velšanin je ove sezone u 38 nastupa u svim natjecanjima upisao pet pogodaka i 10 asistencija.

Osim Jamesa, United je isto tako na pragu dovođenja Argentinca Paula Dybale iz Juventusa, koji je imao razočaravajuću sezonu u Torinu, gdje se nije posebno istaknuo pored Cristiana Ronalda.

Za njega bi klub s Old Trafforda morao iskrcati možda i više od 100 milijuna eura, što bi mogao biti novi klupski rekord. Dosadašnji drži Paul Pogba (105 milijuna), koji bi ovog ljeta mogao napustiti engleskog velikana i praktički financirati dolazak Dybale i još pokojeg igrača.

DANIEL JAMES SPRINT PREKO CIJELOG TRAVNJAKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider