Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navija za barcu, ali..

Još jedan Realov šamar Barceloni: Potpisuje ''Modrićev nasljednik''

Real Madrid odnio je još jednu pobjedu u borbi na nogometnom tržištu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dani Ceballos u ponedjeljak i službeno postaje igrač Real Madrida. Ovaj sjajni veznjak, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 21 godinu, izabrao je odlazak u španjolsku metropolu umjesto Barcelone.

Real je aktivirao smiješnu klauzulu od 15 milijuna eura i Betis je bio nemoćan. Ipak, iz Madrida u tri rate stiže tri milijuna eura više kao znak poštovanja prema klubu iz Seville. Prvog dana sljedećeg tjedna obavit će liječnički pregled i potpisati za novi klub u kojem bi trebao provesti sljedećih šest sezona.

Sad već bivši nogometaš Betisa odigrao je odličnu sezonu, a onda je zablistao na Europskom prvenstvu do 21 godine na kojem je proglašen igračem turnira iako je Španjolska potražena u finalu od Nijemaca. Ceballos je tamo briljirao u društvu budućih kolega u bijelom dresu poput Marca Asensija, Jesusa Valleja i Marcosa Llorentea.

Real je odmah krenuo u akciju i madridski mediji već su ga preselili na Santiago Bernabeuu, no tada se mladom nogometašu javila Barcelona, klub za koji je simpatizirao iako je iz Andaluzije. Posao Reala na trenutak je došao u pitanje jer je prema pisanju dijela španjolskih medija Ceballos htio u Barcu, no njegovi savjetnici, menadžer i obitelj uvjerili su ga kako je odlazak u Real bolji za njegovu karijeru.

''Savršena zamjena za Modrića''

Već smo prošle sezone vidjeli kako Zinedine Zidane ima praktički dvije momčadi i ova druga je uvelike zaslužna za osvajanje naslova prvaka, prvog u pet godina. Zizou puno rotira i daje priliku mladim igračima koji bi za koju godinu mogli biti nosioci igre Reala.

Dani Ceballos slovi kao svjetla budućnost španjolske reprezentacije, a madridski As jasno ga je označio kao ''savršenu zamjenu za Luku Modrića''. U intervjuu za taj sportski list sam je Ceballos prije koji mjesec izjavio kako njegova igra pomalo podsjeća na Modrićevu. Kapetan hrvatske reprezentacije u rujnu će napuniti 32 godine, a Zidane je ove sezone pokazao kako su se brojne rotacije isplatile.

Iz tih rotacija sada definitivno ispada James Rodriguez koji se na kraju pokazao kao velika greška Florentina Pereza. Sjajni kolumbijski nogometaš nije se uspio probiti do prvih 11 zvjezdane momčadi europskog i španjolskog prvaka te je logično da želi otići, a sada su ga u Madridu napokon spremni i pustiti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider