Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se samo kraj eura

Real pronašao zamjenu za Luku Modrića: Kovačićeva sezona istine!

Osim "teškaša" koje Real Madrid lovi ovog ljetnog prijelaznog roka, Kraljevski klub počeo je tražiti zamjenu i za Luku Modrića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najtalentiranijih mladih španjolskih nogometaša Dani Ceballos na pragu je dolaska u madridski Real. Riječ je o 20-godišnjem igraču Betisa, koji igra na poziciji zadnjeg veznog odnosno poziciji na kojoj dominira naš Luka Modrić.

Prema svemu što su španjolski mediji iznijeli o ovoj temi, Real Madrid krenuo se pripremati za dan kada će 31-godišnji Modrić reći "dosta". Kapetan hrvatske reprezentacije ove će godine u rujnu napuniti 32 godine i pitanje je koliko još ima "benzina" u njemu za utakmice na najvišoj razini. Posljednje dvije sezone imao je problema s koljenom i mišićima, što je bio jasan znak da Real krene u akciju pronalaženja nasljednika.

Dani Ceballos trenutno je s reprezentacijom do 21 godine, koju ovog petka očekuje finale Europskog prvenstva. Veznjak Betisa jedan je od glavnih igrača reprezentacije, koji bi u Real mogao doći za samo 15 milijuna eura.

Predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez namjerava kupiti Ceballosa ovog ljeta i ostaviti ga u Betisu cijelu sezonu, kako bi još dodatno sazrio i bio spremniji za nogomet na najvišoj razini. Potrebnu minutažu u Realu ne bi dobio, pogotovo jer su još u klubu Modrić i Mateo Kovačić.

Kovačić je doveden kao nasljednik Luke Modrića, i to na njegovu preporuku, no u posljednjih se tjedan dana šuška o njegovu odlasku. Nakon što je otkriveno da bi Ceballos ostao još jednu sezonu u Betisu i tek onda došao u Real, jasno je da špekulacije oko Kovačićeva odlaska nemaju smisla. Zidane je dao priliku hrvatskom reprezentativcu u prošloj sezoni, a ovaj mu je to vratio vrijednim zalaganjem i dobrim igrama.

Real će sigurno htjeti u klubu ostaviti igrača koji poznaje sustav i Zidaneov princip rada, pa je logično da Kovačić ostane i iduću sezonu te mijenja Modrića kada to bude potrebno. Postoji mogućnost da je Ceballos doveden kao zamjena za Kovačića, ako ovaj zaista dostojno nadomjesti svog mentora.

Moramo primjetiti da je Real u posljednjih nekoliko sezona okupio impozantnu skupinu mladih, uglavnom španjolskih, reprezentativaca koji će za koju godinu biti nositelji njegove igre. Jesus Vallejo, Marcos Llorente, Marco Asensio i Borja Mayoral mladi su U21 reprezentativci, dok Dani Carvajal, Raphael Varane (Francuska), Mateo Kovačić (Hrvatska), Casemiro (Brazil), Lucas Vazquez i Isco imaju do 25 godina.

Real Madrid ne mora strahovati za svoju budućnost jer se čini da bi u godinama koje dolaze itekako mogao dominirati španjolskim i europskim nogometom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider