Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova bitka mrskih rivala

Real ga je već smatrao svojim, ali se umiješala Barca: Zanimljiv je ovaj lik

Dani Ceballos novi je nogometaš oko kojeg će se u ovom prijelaznom roku potući Real i Barcelona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

On će biti nasljednik Neymara, ali i Danila i Andre Gomesa. Nogometaši su to oko kojih su u posljednje vrijeme Real i Barcelona vodili ratove na tržištu, ma koliko god sad nevjerojatno zvučalo da su se dva najmoćnija kluba današnjice tukli za ova dva potonja.

Njegovo je ime Dani Ceballos i na netom je završenom Europskom prvenstvu do 21 godine proglašen za igrača turnira. Skauti koji su ga dosad pratili poručili su svojim klubovima ''rekao sam vam'', a svi ostali poderali su stranice svojih bilježnica podcrtavajući njegovo ime.

Kada god netko zablista na velikoj sceni, prvi se javi Florentino Perez. Gazda Reala želi najbolje i točka. Dani slovi kao velika budućnost španjolskog nogometa, pa zašto ga Kraljevi ne bi pridodali plejadi svojih mladih nogometaša na kojima bi trebali graditi budućnost poput Marca Asensija, Jesusa Valleja i Marcosa Llorentea s kojima je igrao finale na Euru.

Madridski mediji već su ovog sjajnog veznjaka preselili na Santiago Bernabeu, ali s godinom dana odgode. Plan je da Ceballos ostane u Betisu na posudbi još godinu dana, a onda bi polako trebao uskakati u kopačke Luke Modrića.

No veznjaku Betisa, koji će za mjesec dana napuniti 21 godinu, javila se i Barcelona. Ova vijest pojavila se u španjolskim i katalonskim medijima u isto vrijeme kada i navodna želja Zinedinea Zidanea koji bi Danija Ceballosa poveo na pripreme u SAD.

Iz Barcelone pak stižu vijesti kako su ljudi iz kluba kontaktirali samog igrača i Betis. Kažu kako imaju aduta, a to je činjenica da je mladi Andalužanin simpatizer Barce te bi on navodno radije na obale Mediterana nego u metropolu.

Voli Barcu, ali bi bacio bombu na Katalonce i Baske

Zanimljiv je lik taj Dani Ceballos. Na društvenim mrežama divi se Messiju i ekipi, očito je da simpatizira Blaugranu, iako se školovao u mlađim kategorijama najvećih andaluzijskih klubova Seville i Betisa. No ''proslavile'' su ga i objave iz 2012. godine kada mu je bilo tek 15 godina.

Tada je napisao kako bi bacio bombu na tribine s navijačima Barcelone i Athletica jer su ''katalonski i baskijski psi zviždali španjolskoj himni'' u finalu Kupa kralja. Danas kaže kako su takvi napisi bili djelo djeteta te će se ispričati ako je potrebno.

Čak ni mogući dolazak Marca Verrattija ne bi spriječio transfer na Camp Nou, pišu novinari koji prate Barcu. Njegova cijena od samo 15 milijuna eura vjerojatno je jedan od razloga takvih razmišljanja, ali sigurno je da ovaj 21-godišnjak uz sav talent koji posjeduje još uvijek ne može konkurirati zvijezdama u prvih 11 Reala i Barce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider