Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Najcrnji dan Kopenhagena"

Danci u stanju šoka nakon Rijekina aperkata: Navijači poludjeli, trener se iskrao sa stadiona

Rijeka je poprilično iznenadilla cijelu Dansku pobjedom usred Kopenhagena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je posve zasluženo slavila u Kopenhagenu. Istina, imala je i sreće, pobjednički gol spada u red bizarnih, kruži internetskim bespućem, no sreća prati hrabre. Fortuna negdje uzme, negdje vrati. Ako ste hrabri i požrtvovni, a Rijeka je to bila.

Kopenhagen baš i nije imao nekih šansi. Bila je to uglavnom jalova dominacija favoriziranih Danaca, koji su još prije dva mjeseca u četvrtfinalu Europske lige namučili Manchester United, a sad su, eto, ispali od "tamo neke Rijeke". U tom tonu pišu gotovo svi danski mediji koji su listom neugodno iznenađeni, dok je Kopenhagen u stanju šoka. Poraz je izazvao brojne probleme, ma pravu oluju.

gol expired Bjeličin duh progoni Mamića: Bolje bi mu bilo da se bavi igrom, Modri nisu ni blizu prošle sezone divider

„Ovo je najcrnji dan Kopenhagena u mojoj trenerskoj eri“, izjavio je nakon utakmice vidno shrvani trener Stale Solbakken, koji na klupi Kopenhagena broji 13 godina u dva mandata.

Odmah su uslijedili pozivi za ostavkom. Kopenhagen je katastrofalno startao u prvenstvu, pri dnu je ljestvice s jednim bodom u tri utakmice, a sada je ispao i iz Europe. Izgubljeno je puno novca, odmah su najavljeni rezovi. Očekivao se deficit u ovoj koronagodini oko 150-200 milijuna kruna, a bit će za stotinjak milijuna veći.

Grupa najžešćih navijača Kopenhagena sinoć se okupila pred stadionom Parken. Zahtijevali su objašnjenje i ostavke. Bili su prilično bijesni, ali nije bilo nereda. Policija je sve držala pod kontrolom. Na razgovor je izašao Rasmus Falk, koji je ozlijeđen i nije sinoć igrao. Zanimljivo da trener to nije znao. Bio je vidno iznenađen kada su mu novinari to prenijeli.

gol expired Dinamu zamalo izmaknulo mjesto nositelja skupine: Prijete mu Arsenal, Napoli, Roma... divider

„Nemam što komentirati“, trpko je uzvratio norveški stručnjak. Priznao je da će se Kopenhagen od ovog teško oporaviti. Kriza je posvemašnja, nemaju dovoljno novca, a sada ostaju i bez očekivanog prihoda.
„Bili smo jako spori, tromi. Jednostavno ne izgledamo dobro. Treba mi jedan hitar igrač, ali sada neće biti novca i moramo se pokriti s ovime što imamo“, pokušao je objasniti kiks trener Kopenhagena.

Sa stadiona je izašao zadnji, kada su se navijači već razilazili. Zapravo se iskrao. Danski novinari pišu da je imao kapuljaču na glavi. Eto kakvu je frku Rijeka priredila trinaestostrukom danskom prvaku. Iznenadila ga je aperkatom i poslala u carstvo snova. Dancima će se još dugo vrtjeti u glavi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider