Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Bjeličin duh progoni Mamića: Bolje bi mu bilo da se bavi igrom, Modri nisu ni blizu prošle sezone

U ždrijebu skupina i Rijeka i Dinamo mogu izvući i prolaznu i jako teško skupinu. Variranje je ogromno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska opet ima dva predstavnika u skupinama UEFA-inih klupskih natjecanja. Klubovi su isti kao i prije šest godina.

Dinamo je u doigravanju za Europsku ligu u Maksimiru očekivano pobijedio estonsku Floru, dok je Rijeka je napravila iznenađenje u Kopenhagenu.

Iako Danci ne kriju da su šokirani, poraz ih je teško pogodio, pobjeda Rijeke u Kopenhagenu ipak ne ide u red nogometnih čuda. Čudo bi bilo da je Flora izbacila Dinamo, ali jest iznenađenje. Kopenhagen nije bio apsolutni favorit, ali jest naglašeni.

gol expired Je li ovo najbizarniji pobjednički gol u posljednjim trenucima utakmice svih vremena? divider

Koeficijent na pobjedu Danaca bio je 1,75, a na Rijeku okruglih 6. Tko se odvažio i uložio nešto na momčad Simona Rožmana, fino je zaradio.

Ako se pogleda što se događalo na terenu, bez oklijevanja se može reći da je Rijeka posve zasluženo izbacila favorizirane Dance. Imala je i sreće, o golu će se još dugo pričati, ali nije to bila samo sreća.

Rijeka zaslužila pobjedu

Rijeka je silnim angažmanom i borbenošću posve zauzdala Kopenhagen, koji je, realno, tehnički potkovaniji i ima kvalitetniju momčad, no to nije moglo doći do izražaja. Rožmanova taktika pokazala se punim pogotkom. Rijeka je odigrala baš onako kako treba i kako jedino može pobijediti kvalitetnijeg suparnika.

Forma na početku sezone nije ulijevala bogzna kakav optimizam, nije to izgledalo odveć dobro ni protiv ukrajinskog Kolosa, no Rijeka je bila najbolja kada je najviše trebalo – na Pareknu. To pokazuje da momčad ima karakter.

Bjeličin duh progoni Mamića

Dinamo je opet pokazao da je daleko od prošlosezonske forme. Ne može se reći da je strepio protiv Flore, ali nije bilo ni daleko od toga. Kada su Estonci smanjili na 2:1, Modrima je voda ušla u uši. Bilo bi ipak previše da su slabašni gosti izjednačili…

gol expired Danci u stanju šoka nakon Rijekina aperkata: Navijači poludjeli, trener se iskrao sa stadiona divider

Stječe se dojam da je Zoranu Mamiću najvažnije prozvati ili omalovažiti uspjehe Nenada Bjelice. Bilo bi mu mnogo bolje da se koncentrira na to kako da popravi igru vlastite momčadi. Ako nekome dosad nije bilo jasno, sada je vidljivo iz aviona da Bjeličin duh progoni Mamića. Isuviše je opterećen da bi to mogao sakriti.

Nije valjda očekivao da će mu svi pljeskati!?

Očigledno mu jako idu na živce usporedbe s trenutačnim trenerom Osijeka. Kao da nije znao da će to tako biti prije nego što je zajedno s bratom Zdravkom odlučio uzeti sve poluge vlasti u Dinamu. Ne znam čemu se čudi!? Nije valjda očekivao da će mu svi zapljeskati i prostrijeti crveni tepih.

Pogotovo to nije mogao očekivati nakon pruženih igara modre momčadi pod njegovim vodstvom. Istina je da Dinamo trenutačno ne igra dobro, ni blizu tako dobro kao prošle sezone u ovo doba.
Naravno da se to može popraviti i promijeniti u bliskoj budućnosti, ali trenutačno je tako. Priznao to Mamić ili ne.

gol expired Donosimo vam najteže i najlakše skupine Dinama i Rijeke: Prijete im europski velikani divider

Što Dinamo i Rijeka mogu u skupinama Europske lige? Jako teško pitanje. Možda i najviše ovisi o ždrijebu. I Rijeku i pogotovo Dinamo ždrijeb je poprilično pomazio u kvalifikacijama. Mogli su u pojedinim fazama izvući osjetno teže suparnike. Razlike u kvaliteti klubova jako su velike. Da se razumijemo, Dinamo je bolji status zaslužio postignutim rezultatima. Kad si nositelj, logično je da ti dolaze slabiji klubovi.

Sve ovisi o ždrijebu, razlike su ogromne

U ždrijebu skupina i Rijeka i Dinamo mogu izvući i prolaznu i jako teško prolaznu skupinu. Variranje je ogromno. Nije isto igrati protiv Tottenhama ili Genta, Lillea ili CSKA Sofije, Qarabağa ili Leicestera…

Kako god, tek u skupinama vidjet ćemo na kojoj su kvalitativnoj razini Dinamo i Rijeka, ali i općenito HNL. U skupini se igra šest utakmica i tu je faktor sreće bitno umanjen. Nakon toga će se moći dati sveobuhvatnija ocjena. Zasad je prerano, no ipak se može zaključiti da je sjajno to što imamo dva kluba u skupinama, kako god prošli u nastavku natjecanja.

Treba vjerovati da se može sa svakim, bez toga neće ići. Rijeka je pokazala u Kopenhagenu da se hrabrost i borbenost isplate.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider