Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči revanša s Dukagjinijem

Mišković za Dnevnik Nove TV: "Dinamo i Hajduk su jači financijski, ali Rijeku vidim u borbi za naslov"

Reporter Dnevnika Nove TV na Rujevici je razgovarao s predsjednikom Rijeke Damirom Miškovićem.

Uoči uzvratne utakmice drugog pretkola Konferencijske lige protiv kosovskog Dukagjinija predsjednik Rijeke Damir Mišković u Dnevniku Nove TV iznio je svoja očekivanja i ambicije od sezone koja se polako zahuktava.

Koliko je ova Rijeka daleko od skupina Konferencijske lige?

"Mi se svake godine nadamo da ćemo igrati u Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi. Evo otvorilo nam se, imamo povoljan ždrijeb, ja mislim da ove godine možemo do play-offa, a onda se treba potući i proći to."

Da se vratimo malo na HNL. Izgubili ste za vikend od Hajduka koji je krenuo ozbiljno, a evo čak i Zdravko Mamić iz Hercegovine poručuje da će Hajduk ove sezone možda biti prvak. Kako vi vidite borbu za naslov i može li se Rijeka tu umiješati?

"Ja vidim Rijeku u borbi za naslov, a ove druge ne bih komentirao."

Što kažete barem na Dinamo i Hajduk u financijskom smislu, u usporedbi s Rijekom?

"Dosta su jači financijski, ali ne igraju financije, mi ćemo dati sve od sebe da budemo prvi vrhu i da se borimo za najbolje mjesto."

"Nema razloga da Rijeka ne bude pri vrhu do kraja"

S obzirom na onu prošlu sezonu koja je bila puna turbulencija, dosta hrabra najava da vidite Rijeku ove godine u borbi za titulu.

"Rijeka je već 11 godina pri vrhu, svatko tko prati nogomet zna da je Rijeka bila pri vrhu. Da li je bila prva, druga, većinom, možda prošle sezone, evo, četvrta, ali to ne znači ništa. Prošle sezone u proljetnom dijelu su trener i igrači pokazali da su bili iza Dinama ako gledamo samo proljetni dio i mislim da nema razloga da, ako dobro krenu, normalno, da ne budemo u samom vrhu do kraja."

U toj prošloj sezoni iskočio je Matija Frigan, igrač kojeg su neki mediji skloni Dinamu povezivali s Dinamom. On na kraju nije otišao tamo. Otišao je u Belgiju za pet i pol, šest milijuna eura, napravili ste fenomenalan posao. Što se točno događalo?

"Frigan je dobio bolje uvjete u Belgiji nego što je nudio Dinamo"

"Ponuda i potražnja, ja ću tako reći. Bili su fer i korektni odnosi s Dinamom, ali nažalost igrač je htio ići u Belgiju. Mi smo našli bolje ponude za njega, ali on je htio ići u Belgiju."

Jesu li vam zamjerili u Dinamu?

"Nemaju mi što zamjeriti, ne odlučujem ja o tome. Dinamo je bio slabiji u ponudi nego što su bili ovi iz Belgije i za njega i za nas."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider