Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dinamo - rapid

Krznar: "Na nama je da Rapidu malo skrešemo krila. Pritisak nas neće sputati"

Dinamo sutra dočekuje Rapid od 21 sat na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaše Dinama u četvrtak (21 sat) na Maksimiru čeka dvoboj 4. kola skupine H Europske lige protiv bečkog Rapida, u kojem je pred hrvatskim prvakom imperativ pobjede, a trener Damir Krznar je na konferenciji za medije rekao da pritisak neće sputati njegove igrače već da će im biti dodatni vjetar u leđa.

Dinamo je prije dva tjedna poražen u Beču (1-2), uz vrlo blijedo izdanje, kakvo se, uvjeren je Krznar, na Maksimiru neće ponoviti.

gol expired Antonio Plazibat postao prvi izazivač za svjetsku titulu, čeka ga Rico Verhoeven divider

"Vjera se temelji na energiji momčadi, na radu momčadi, na izuzetnim odgovorima na sve zahtjeve u posljednjih tjedan, dva. Igrači su u dobrom raspoloženju. Izuzetno je bitno da u svaku utakmicu ulazite s nekakvim pozitivnim rezultatom. Svi uvjeti su ispunjeni, nadam se da će to i sutrašnja utakmica pokazati", rekao je Dinamov trener, a njegove je riječi potvrdio i defenzivni vezni igrač Josip Mišić:

"Sutrašnju utakmicu dočekujemo u jako dobrom raspoloženju. U svlačionici je jako dobra atmosfera. Na treninzima sve pršti od duela i dobrih poteza. Sigurno ćemo biti bolji nego u Beču. Možete očekivati puno bolji Dinamo."

Mišić svoj optimizam temelji na pobjedama koje je momčad ostvarila nakon poraza od Rapida.

"Nakon lošijih rezultata došla je pobjeda u Kupu, sad i u prvenstvu u Gorici. Atmosfera je super, nema problema da ne nastavimo tako igrati kao što smo igrali u ove dvije utakmice."

gol expired Ivanušec poskupio za čak osam milijuna eura, Ćaleta-Car i Kramarić upisali ogroman pad divider

Iako to nije bilo vidljivo u bečkom srazu ove dvije momčadi, Mišić je uvjeren da je Dinamo kvalitetnija momčad od Rapida.

"Znamo da smo tamo baš podbacili, odigrali dosta loše. Imamo snagu da pokažemo da smo bolja ekipa od njih. Dobra su ekipa, ali mislim da smo mi kvalitetniji. To sutra moramo pokazati i doći do pobjede."

gol expired Horvat počeo sastavljati momčad za rukometno Europsko prvenstvo: Uigrava dvije verzije obrane divider

Krznar je priznao da je u Beču, uz nedostatak energičnosti, bilo i taktičkih propusta koji su doveli do lošeg rezultata.

"Uz tu fizičku komponentu u kojoj smo bili inferiorni prema Rapidu, sigurno je bilo i nekih taktičkih odluka koje su dovele do rezultatskog minusa, prvenstveno tu mislim na pozicioniranje naše zadnje linije, koja je u većem dijelu utakmice bila prenisko. Malo više kompaktnosti u linijama bilo bi nam dovoljno već u prvoj utakmici za bolji rezultat. Nadam se da ćemo to sutra prezentirati na puno bolji i uspješniji način."

S druge strane, Dinamov trener ne očekuje nikakvo iznenađenje od kolege Dietmara Kuhbauera s druge strane.

"Očekujem strukturom i prezentacijom sličan Rapid, ne vjerujem da će oni puno mijenjati. Vjerujem da će trkački biti raspoloženi, agresivni, radni. Vjerujem da im je pobjeda u prvoj utakmici dala krila. Na nama je da im ta krila na sličan način, sa istom ili boljom prezentacijom nego što je bila njihova u Beču, malo skrešemo."

Iako nije otkrio u kojem će sastavu Dinamo istrčati, Krzanar je rekao da za utakmicu i dalje ne konkuriraju ozlijeđeni kapetan Arijan Ademi, Duje Čop i Deni Jurić, a na popisu onih koji neće biti spremni za dvoboj najvjerojatnije će im se pridružiti i Emir Dilaver koji ima problema s upalama zuba.

Dinamo se uoči ovog dvoboja nalazi na drugom mjestu u skupini s tri boda, ali isto toliko ih imaju trećeplasirani Rapid i Genk koji je na četvrtoj poziciji. Prvoplasirani West Ham je s devet bodova već praktički osigurao plasman u osminu finala, dok bi Dinamo pobjedom napravio veliki korak ka osvajanju drugog mjesta koje također donosi plasman u nokaut fazu natjecanja.

"Mi svakoj utakmici pristupamo na isti način, tako ćemo pristupiti i ovoj sutra - ne kao sudbonosnoj, ne kao krucijalnoj nego kao utakmici koja uz sav svoj pritisak nije različita od drugih. Sigurno da pobjeda nosi puno, pobjedom otvaramo vrata proljeću u Europi što je naš cilj. Taj pritisak nas neće sputati, taj pritisak je samo dodatni vjetar u leđa, jer ova ekipa to može", uvjeren je Krznar.

Dodatni vjetar u leđa trebala bi biti i podrška s tribina. Do početka konferencije za medije prodano je oko 4800 ulaznica, a iz kluba očekuju da će se u četvrtak na maksimirsim tribinima okupiti oko 10.000 isključivo Dinamovih navijača, jer je gostima UEFA zabranila prodaju ulaznica njihovim navijačima za ovaj dvoboj. Uz to, su i Bad Blue Boysi najavili spektakularnu koreografiju povodom njihovog 35. rođendana.

"U tome treba samo uživati. Treba istrčati na teren, uživati u izazovu koji ova utakmica pruža, isto tako uživati u podršci koju ova momčad osjeća od početka prvenstva. Zahvaljujemo svim navijačima, jer osjećamo da imamo izuzetno veliku podršku. Na nama je samo da tu podršku opravdamo i da vratimo istom mjerom, da tim navijačima u čim više utakmica učinimo odlazak s utakmica veseljem", zaključio je Krznar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider