Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ITEKAKO VELIKO ZADOVOLJSTVO

Dambrauskas nakon preokreta i pobjede: "Publika je zaslužna što nismo pali, a u Portugalu nas čeka jedna druga utakmica"

Naravno da je Valdas Dambrauskas morao biti zadovoljan onime što je njegova momčad protiv Vitorije prikazala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi su se već pitali je li to moguće i hoće li još jedan hrvatski klub biti kažnjen onda kad to nikako ne zaslužuje? Naravno da su takve misli dolazile nakon što je Vitoria Guimaraes povela na Poljudu. 

Ipak, ovo je prema svemu sudeći jedan drugačiji Hajduk, onaj koji nije pao nego je samo napao još žešće te preokrenuo susret i na uzvrat nosi prednost od 3:1.

gol expired VIDEO Golovi s Poljuda: Eurogol Portugalaca pa veliki preokret Hajduka, Krovinović čudesno probio Vitoriju! divider

U Portugala ih čeka težak uzvrat

"Pokazalo se kako nas u Portugalu čeka teška utakmica za koju imamo tjedan dana da bismo se pripremili. Mogu govoriti o taktici. Znali smo da protiv sebe imamo momčad koja voli imati loptu i igrati njome. Pokušali smo im je oduzeti, to je bio prvi zadatak u kojem smo uspjeli od prve minute", prvo je što je nakon utakmice rekao trener Dambrauskas, nastavivši: 

"No, bili smo prespori u prvom dijelu, loše smo se kretali. Sredili smo to na poluvremenu, dali smo Krovinoviću više loptu i prestali smo samo držati loptu te kružiti njome. Bili smo dobri u završnici, nije lako postići tri gola u utakmici kao što je ova."

Posebno je ponosi time što su uspjeli liminirati najveće opasnosti koje njihovi protivnici donose, uz jednu stvar za kojom naravno žali.

"Vitoria je napadačka momčad, a danas su bili defenzivna jer smo ih mi na to natjerali. Šteta zbog gola koji smo primili, posebno jer im je to bio jedini udarac na utakmici", rekao je.

Publika je zaslužna što nisu pali

Naravno da je pohvalio i karakter momčadi, ali je zasluge za sve pridao i nevjerojatnoj poljudskoj publici.

gol expired Filip Krovinović: "Ne treba nam euforija, u Portugal moramo otići s čvrstim gardom" divider

"Vidjeli ste da nismo pali, ovo je jedna od takvih utakmica gdje ne padate. A mislim kako je ova publika velikim dijelom zaslužna za to. Iako smo gubili znali smo da smo bolja momčad, ali moramo što prije ovo zaboraviti i pripremiti se za idući četvrtak gdje nas čeka jedna drugačija utakmica", poziva na obavezni oprez.

Hajduk će se moći pripremati samo za taj susret, budući da je prvenstveni još jednom odgođen. Ranije nije Dambrauskas skrivao da mu se to ne sviđa, sad je pokušao u tome pronaći nešto pozitivno.

"Nekad je to dobro, a nekad je to loše. U Hrvatskoj se europske utakmice stavljaju kao prioritet jer se ne igra puno takvih utakmica i cilj je što dulje ostati u Europi. Imat ćemo više vremena da se oporavimo i dobro pripremimo za uzvrat", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider