Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne zna da li ostaje

Dalić otkrio dobitničku taktiku te što je rekao igračima prije i poslije utakmice

Zlatko Dalić uspješno je odradio debi na klupi kao izbornik hrvatske reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija odigrala je najbolju utakmicu ove godine i slavila u najvažnijem susretu protiv Ukrajine. Pozitivni šok i odlazak Ante Čačića očito su urodili plodom. Zlatko Dalić uspio je pak probuditi naše nogometaše iz noćne more.

"Pamtit ću ovaj debi. Dečki su obavili fantastičan posao i hvala im na tome. Za mene teška dva dana. Sad moramo ostati mirni jer ovo je samo mali korak prema Rusij'', rekao je Dalić u izjavi za HRT te baš kao i kapetan Modrić nije pao u neku euforiju.

No otkrio je što je rekao igračima uoči utakmice i kako je postavio taktiku.

"Nije bilo puno vremena za treninge, znali smo da je Ukrajina najopasnija na bokovima i zato sam na bokove stavio Vrsaljka i Vidu, a Modriću sam dao potpunu slobodu. Odradili su sjajan posao i hvala im na tome".

Heroj je na kraju ispao Kramarić.

"Kramarić je u prvom poluvremenu imao drugi zadatak, a to je pratiti njihovu četvorku. U nastavku je dogovor bio da ide u sredinu, a Mandžukić na desnu stranu i to je urodilo plodom".

Iz svlačionice se čuka pjesma.

"Rekao sam dečkima da im zahvaljujem, ali i da nema euforije. Nećemo se okretati za komentarima, ostat ćemo gospoda do kraja".

Koga Dalić želi u dodatnim kvalifikacijama.

"Neću razmišljati o suparniku u dodatnim kvalifikacijama. Idem kod kuće svojoj obitelji. Ja sam prihvatio ovaj poziv, a za dalje ćemo vidjeti".

Hoće li se Hrvatska plasirati na SP u Rusiju?

Ukupno glasova:

U mix zoni je Zlatko Dalić prošao posljednji.

"Hvala mojim igračima, njima idu sve zasluge. Pokazali su kvalitetu i karakter. Odradili su sve što smo dogovorili, perfektnu utakmicu. Nije bilo vremena za taktiku i zato im svaka čast".

Ostajete li izbornik ili ste došli samo na jednu utakmicu?

"Kada sam dobio poziv iz Hrvatske pješke sam krenuo iz Splita. Hrvatska je moj sveti cilj, ali ja nisam ničiji čovjek. O nikome ne ovisim i nisam zabrinut. Ako Bog da, vratit ću se na klupu reprezentacije. Čuo sam svakakve komentare, da ne valjam i da nisam dobar i mislim si "pa što to meni treba?". Mogu otići u Abu Dhabi, kupati se godinu dana i raditi posao. A ovdje odmah ne valjam. No, to su Hrvati".

Što ćete dalje raditi dok čekate play-off?

"Sada se idem odmorit, a onda ćemo vidjeti".

Vodili ste utakmicu u trenirci, jer niste stigli kupiti odijelo?

"Ovo je bila radna utakmica i zato sam ja imao trenirku. Morao je netko odraditi i zagrijavanje s igračima (op.a. nije bilo pomoćnih trenera osim trenera vratara)".

Nadamo se da ćete iduću utakmicu voditi u odijelu?

"Ako Bog da".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider