Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maglovita situacija

Čudna situacija: Je li Brekalo promijenio mišljenje? Što se događa s transferom u Dinamo?

Situacija oko transfera Josipa Brekala iz Fiorentine u Dinamo postaje sve maglovitija…

Josip Brekalo (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

U jednom trenutku čini se da je Josip Brekalo pred vratima Maksimira, a već u drugom da nije prešao ni hrvatsku granicu.

Rukomet Pariz 2024 Hrvatska traži put do Pariza: Moguće je otići izravno, ali čak i ostati bez kvalifikacija divider

Kada se činilo da je Brekalo jednom nogom već pregazio maksimirski prag, izađu najnovije izjave njegova menadžera Andyja Bare.

"Da ne kažem 60-40 % da neće doći, za ne, reći ću da je 50-50 šansa da Brekalo dođe u Dinamo", izjavio je Bara jučer za Danas.hr.

Čudna situacija

"To se svaki čas mijenja, jer Fiorentina drži sve u svojim rukama. Fiorentina odlučuje. Josip bi htio doći, ali tu se više stvari trebaju posložiti koje samo tako lako nije zatvoriti. Želja Josipa postoji da dođe, vidjet ćemo kakva će biti situacija. Ne mogu više ništa reći. Ne znam u ovom trenutku što se može dogoditi“, kazao je Bara, koji je dan prije u izjavi za Sportske novosti zvučao puno optimističnije:

Düsseldorf MERKUR Spiel-Arena VIDEO Pada i rekord koji drži Hrvatska: Evo kako je od stadiona nastala rukometna arena divider

„Pregovori su u završnoj fazi. Josip ima veliku želju da stigne u Dinamo, da bude na oku izborniku Zlatku Daliću kako bi se uspio nametnuti za Europsko prvenstvo. Spreman je financijski izgubiti, samo da odjene plavi dres. Dinamo je blizu dogovora s Fiorentinom, držim da bi talijanski klub mogao pristati. Optimist sam kad se radi o dolasku Brekala u Dinamo.“

Pomalo čudan zaokret u samo 24 sata. Ako je nešto 50 – 50, onda je to u najmanju ruku neizvjesno. Ne može se reći da je baš tako blizu.

Ima li sve veze s transferom Hoxhe u Dinama?

Bara ističe da se situacija svaki čas mijenja, pa ono što je vrijedilo danas, ne mora i sutra. Je li se možda što promijenilo u Brekalovu razmišljanju nakon što je Dinamo objavio kako je doveo Arbera Hoxhu, teško je reći, ali upadljivo je da ton izjava koincidira s tim transferom.

Je li se Brekalo možda predomislio ili je samo malo iznenađen što se na njegovu poziciju dovodi još jedan igrač, pitanje je na koje nema precizna odgovara.

Njegova epizoda s Ivanom Jurićem u Torinu govori da su kod Brekala moguća iznenađenje. I onomad su talijanski mediji, klupski izvori, pa i tadašnji njegovi zastupnici tvrdili da je ostanak u Torinu praktički gotova stvar, a na kraju znamo što se dogodilo.

Zatezanja i otezanja, pa i nagli obrati, da ne kažemo kopernikanski, u nogometnim transferima nisu rijetka pojava. Stoga je možda najlogičnije zaključiti da treba pričekati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider