Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravooo!

VIDEO Čudesni Luka Vušković donio Hrvatskoj dodatne kvalifikacije za Euro do 21 godine

Gol vrijedan velike pobjede zabio je nevjerojatni Luka Vušković, koji ima samo 17 godina.

Luka Vušković (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine osigurala je dodatne kvalifikacije za Euro.

Bila je to utakmica u kojoj je hrvatska reprezentacija povela s 2:0, Grci su s dva gola u sudačkoj nadoknadi prvog dijela izjednačili, no odabranici Ivice Olića u završnici susreta izborili su pobjedu.

Golove za hrvatsku vrstu zabili su Lukas Kačavenda (16), Dion Drena Beljo (34) i Luka Vušković (76), dok su za Grke zabili Charalampos Kostoulas (45+3) i Theofanis Bakoulas (45+4).

Mladoj hrvatskoj reprezentaciji, koju vodi Ivica Olić, trebao je barem bod kako bi osigurala drugu poziciju, koja osigurava dodatne kvalifikacije, a možda i direktan plasman na Euro. Međutim, već je nakon poluvremena u Koprivnici postalo jasno da neće biti ništa od direktnog plasmana jer je Poljska remizirala s Njemačkom (3:3).

Čekamo protivnika

Plasman na Euro, koji će se od 12. do 29. lipnja 2025. održati u Slovačkoj, izborit će pobjednici devet skupina te tri najbolje drugoplasirane ekipe. Preostalih šest drugoplasiranih ekipa borit će se u play-offu za još tri karte. Ukupno će na europskoj smotri nastupiti 16 ekipa, a Slovačka je kao domaćin imala direktan plasman.

Prvi su zaprijetili Grci, u sedmoj minuti opasno je pucao Mouzakitis, no Čavlina je bio siguran. Minutu kasnije, nakon ubačaja iz kornera, ponovo je bilo opasno, s gol-linije izbacio je Vušković.

Prvu pravu priliku Hrvatska je u 16. minuti pretvorila u pogodak. Grci su loše reagirali, Ivanović je na centru sjajno zavrtio čuvara i odigrao pas prema Belji, on je s lijeve strane dao loptu u prostor prema Kačavendi, koji je izbio sam pred golmana i sjajno pogodio za 1:0.

U 24. minuti Hrvatska je drugi put zatresla grčku mrežu, no Beljin je pogodak poništen zbog zaleđa. Videosnimka sugerira da Beljo nije bio u zaleđu, no nije bilo VAR-a kako bi promijenio sudačku odluku. U 34. minuti sve je bilo čisto, Ivanović je pucao, no nije najbolje zahvatio loptu. Srećom, lopta je došla do Belje, koji je lijepim udarcem zatresao suparničku mrežu.

U Koprivnici trajala velika drama

Nažalost, Grci su u sudačkoj nadoknadi s dva gola uspjeli izjednačiti. U trećoj minuti nadoknade Kourfalidis je ubacio nakon kornera, a Kostoulas glavom zabio za 2:1. Tek što se krenulo s centra, gosti su zabili i drugi gol. Ponovo je asistent bio Kourfalidis, ovoga puta povratnom prizemnom loptom na rub kaznenog prostora do Bakoulasa, koji je sjajno pogodio za 2:2.

Hrvatska je bolje otvorila nastavak, ali je prvu pravu priliku zabilježila tek u 60. minuti kada je Ivanović pucao pored gola. Deset minuta kasnije opasno su zaprijetili Grci, ali je Koutsias iz izgledne pozicije pucao pored gola. Olićevi su odabranici u 75. minuti stigli do nove prednosti, Zvonarek je ubacio iz kornera, a Vušković glavom pogodio za 3:2. Do kraja susreta više se nije mijenjao rezultat i mladi Vatreni osigurali su play-off koji je na rasporedu u studenom.

U drugom susretu Portugal je na gostovanju pobijedio Andoru s 2:1 te potvrdio prvo mjesto i direktan plasman na Euro. Farski Otoci bili su bolji od Bjelorusije s 1:0.

Na koncu je Portugal osvojio prvo mjesto s 27 bodova, Hrvatska ima 22, Grčka 17, Farski Otoci 10, a zadnja dva mjesta zauzimaju Bjelorusija (6) i Andora (3).

Golove pogledajte OVDJE.

Uskoro opširnije!

Dominik Prpić Šok za Hajduk! Dominik Prpić se ozlijedio, sudac tražio i nosila divider

Dion Drena Beljo VIDEO Pogledajte što je sudac napravio Hrvatskoj u Koprivnici: Poništio regularan gol divider

Luka Modrić Stigla važna vijest o Modrićevoj budućnosti: Mogao bi dogurati do 200. utakmice za Hrvatsku divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX
Dinamov dvojac večeras je briljirao! 🇭🇷💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX