Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon lošeg starta sezone

Protivnik Osijeka promijenio trenera: Preuzima poznato lice te bivši igrač i trener bijelo-plavih

Skoro cijelu igračku karijeru je proveo u Osijeku, sada će ih pokušati srušiti s klupe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bugarski nogometni prvoligaš CSKA iz Sofije dobio je novog trenera nekoliko dana uoči utakmice protiv Osijeka u susretu 2. pretkola Europske lige.

Dosadašnji trener Dobromir Mitov je dobio otkaz zbog loših rezultata na otvaranju sezone, a momčad je preuzeo Ljupko Petrović koji je do sada bio njegov savjetnik.

CSKA je u prva dva kola bugarskog prvenstva osvojio samo jedan bod, a obje utakmice je igrao na svom terenu. Na otvaranju sezone je odigrao 2:2 protiv Etara, a u drugom kolu je izgubio od Černo Mora s 1:3 što je bilo dovoljno za otkaz dosadašnjem treneru.

CSKA Sofia i OFK Titograd (Foto: Twitter/Facebook) Tko su mogući protivnici Osijeka? Nogometni Frankenstein ili Romantičari zanimljivog imena divider

Mitov je vodio najtrofejniji bugarski klub od svibnja, kada je naslijedio Ljuboslava Peneva.

Mitova će na klupi naslijediti srpski stručnjak Ljupko Petrović (72) koji je najveći uspjeh u karijeri ostvario na klupi Crvene zvezde osvojivši europski naslov 1991. Trenirao je i klubove u Španjolskoj, Grčkoj, Austriji, Kini, Kazahstanu, Bugarskoj, Kini... Vodio je i hrvatske klubove Croatiju Sesvete (2008) i Lokomotivu (2010/11).

Zanimljivo, Petrović je kao igrač gotovo cijelu karijeru proveo baš u Osijeku, za koji je igrao od 1967. do 1979. Nakon toga igrao je dvoranski nogomet u SAD-u i karijeru završio u Dardi. Trenersku karijeru također je počeo u Osijeku, najprije kao trener omladinskih kategorija, a od 1984. do 1987. vodio je i prvu momčad.

Bugarski doprvak je u 1. pretkolu Europske lige eliminirao OFK Titograd. U prvom susretu u Sofiji bilo je 4:0, a uzvrat u Podgorici prošao je bez golova.

Prva utakmica između CSKA i Osijeka igra se u Sofiji 25. srpnja u 19:30 h, dok je uzvratni susret u Gradskom vrtu na rasporedu 1. kolovoza u 20:45.

gol expired Burić slavio u premijeri: Hajduk uz dosta muke srušio žilavu Istru divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider