Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije baš kapetanski

Svi znamo zašto: Umjesto da mu odmah čestita, Ronaldo izgledao razočarano zbog nagrade suigraču

Cristiano Ronaldo osvojio je s Portugalom Ligu nacija, ali slavlje mu je malo pokvarila odluka o igraču turnira.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugal je kao domaćin Final Foura golom Goncala Guedesa slavio u finalu s 1:0 protiv Nizozemske i osvojio prvo izdanje najnovijeg natjecanja UEFA-e, Lige nacija. Ovo se natjecanje igralo tijekom prošle jeseni u skupinama, a sada smo dobili i ukupnog pobjednika.

Portugalci su do naslova stigli nakon pobjede protiv Švicarske i Nizozemske, a za najboljeg igrača završnice Lige nacija proglašen je Bernardo Silva, nogometaš Manchester Cityja koji je ovom nagradom okrunio nevjerojatnu sezonu.

Kada su organizatori na stadionu u Portu proglasili pobjednika, Silvi su u tom trenutku oduševljeno čestitali suigrači koji su bili oko njega. Do njega je stajao kapetan Cristiano Ronaldo, koji je nekako razočarano primio ovu vijest i barem u prvi tren nije čestitao svom suigraču.

Kapetan to mora bolje

Izgledalo je kao da mu se Silva ispričava što je on odnio naslov. Razumijemo razočaranje, ali kapetanska traka oko ruke ipak je morala biti jača od toga. Pogladio ga je na kraju po glavi, ali trebao je to učiniti odmah, stajao je prvi do njega (video).

Podsjetimo, omaleni nogometaš Cityja odigrao je briljantno obje utakmice, ali je Ronaldo hat-trickom u prvoj utakmici odveo domaćina u finale. Zanimljivo, Ronaldo uopće nije igrao Ligu nacija, već je sudjelovao samo u završnici, tj. u posljednje dvije utakmice.

Na kraju je Cristiano itekako slavio, i to onaj najvažniji naslov te večeri. Kao kapetan ponosno je podigao pehar pobjednika Lige nacije, što je novi veliki trofej nakon osvajanja Eura prije tri godine.

Portugal nadigrao Nizozemsku i osvojio prvo izdanje Lige nacija Goncalo Guedes i Bernardo Silva (Foto: AFP Matthijs de Ligt i Goncalo Guedes (Photo: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL)

''Što još trebam napraviti da osvojim Zlatnu loptu?''

Ronaldo je ostao razočaran kod proglašenja igrača turnira jer smatra kako bi mu titula najboljeg igrača Lige nacija pomogla u osvajanju toliko željene nagrade za najboljeg igrača godine u izborima FIFA-e i Zlatne lopte. Koliko mu znači ta individualna nagrada, vidjeli smo u razočaranim reakcijama Portugalca i njegove obitelji kada je prošle godine naš Luka Modrić pokupio sve nagrade.

''Nije postojalo vrijeme kada sam loše igrao. Posljednjih 16 godina brojke govore same za sebe. Neću vam lagati, volim individualne nagrade, ali nisam njima opsjednut'', rekao je Ronaldo novinarima nakon finala te objasnio zašto bi on opet trebao dobiti Zlatnu loptu.

''Osvojio sam tri trofeja (Serie A, talijanski Superkup i Ligu nacija, op.a.), pa što još trebam napraviti? Ali ostavljam to vama, neću ja o tome odlučivati.''

Dok se kapetan Portugala opet gura u prvi plan, njegov suigrač Bernardo Silva ove je godine, ako već broji trofeje, osvojio povijesnu trostruku krunu u Engleskoj uz tamošnji Superkup i Ligu nacija. Proglašen je igračem sezone u Cityju te najboljim igračem završnog turnira Lige nacija.

Mnogi misle kako ove sezone ipak on ima više šanse za taj trofej. Tu su još najbolji obrambeni igrač sezone Virgil Van Dijk koji je osvojio Ligu prvaka te igrao finale Lige nacija, ali i uvijek prisutni Lionel Messi, najbolji strijelac u Europi ove sezone s ukupno 50 golova u svim natjecanjima, pred kojim je još i Copa America.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider