Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
domaćini slave

Portugal u finalu Lige nacija: Ronaldo strpao hat-trick Švicarcima, riješio dramu s dva kasna gola

Portugal je na krilima Ronalda izborio finale Lige nacija.

Galerija Slavlje Švicarske (Foto: AFP)

Nogometna reprezentacija Portugala izborila je plasman u finale završnog turnira prvog izdanja Lige nacija nakon što je u polufinalu u Portu pobijedila Švicarsku s 3:1 uz tri gola Cristiana Ronalda.

Napadač talijanskog prvaka Juventusa doveo je Portugal u vodstvo u 25. minuti iz slobodnog udarca, a potom u samoj završnici susreta golovima u 88. i 90. minuti riješio pitanje pobjednika. Strijelac za Švicarsku bio je Ricardo Rodriguez (56-11m) iz neobičnog penala.

Portugal će u finalu u nedjelju igrati protiv pobjednika dvoboja Nizozemska - Engleska koji je na rasporedu u četvrtak u Guimaraesu.

Zanimljiva utakmica u Portu

Bila je to zanimljiva utakmica, s mnogo prilika na obje strane.

Prvu priliku na utakmici imali su Švicarci već u trećoj minuti, no Shaqirijev udarac iz neposredne blizine obranio je Rui Patricio.

Portugalci su uzvratili u 12. minuti kada Cristiano Ronaldo loše pucao s ruba kaznenog prostora nakon što je Akanji poklonio loptu domaćinu. Samo dvije minute kasnije Shaqiri je lijepo ubacio u kazneni prostor, no Seferović je promašio loptu u izglednoj poziciji.

Portugal je stigao do vodstva u 25. minuti golom Cristiana Ronalda iz slobodnog udarca s 25 metara. Švicarski vratar Yann Sommer je stajao u strani u koju je pucao Ronaldo, ali nije najbolje reagirao. Najbolju priliku u prvom dijelu Švicarci su imali u 42. minuti kada je Zakaria povratnom loptom uposlio Seferovića, a ovaj pogodio gredu.

Švicarska izjednačila nakon nevjerojatne situacije

U 56. minuti dogodila se nevjerojatna situacija. Švicarska je izjednačila iz kaznenog udarca, premda je njemački sudac Brych prije toga dosudio kazneni udaraca za domaćine. Međutim, nakon pregleda VAR-om presudio je kako je prekršaj prvo bio u portugalskom kaznenom prostoru.

Bila je to akcija kod koje je Semedo srušio Zubera, no Brych nije pokazao na bijelu točku, već je pustio portugalsku kontru. U nastavku akcije Schar je srušio Bernarda Silvu i njemački sudac je dosudio jedanaesterac za Portugal. Međutim, iz VAR sobe su mu javili da pregleda snimku i Brych je poništio svoju odluku pokazavši jedanaesterac za Švicarsku koji je realizirao Rodriguez.

Kada se već činilo kako bi susret mogao otići u produžetke, ukazao se Ronaldo i golovima u 88. i 90. minuti razriješio pitanje pobjednika. Za 2:1 je zabio nakon odlične povratne lopte Bernarda Silve, a potom i nakon brze kontre pogodivši suprotni kut švicarskog gola.

U drugom polufinalu u četvrtak susreću se Engleska i Nizozemska. Utakmica za 3. mjesto je 9. lipnja u Guimaraesu (15.00), a finale je istog dana u Portu (20.45).

PORTUGAL - ŠVICARSKA 3:1

PORTO. Stadion Dragao - 49.000 gledatelja; Sudac Felix Brych (Njemačka);

Strijelci: 1:0 Ronaldo (25), 1:1 Rodriguez (56-11m), 2:1 Ronaldo (88), 3:1 Ronaldo (90)

Žuti kartoni: Xhaka, Schar, Shaqiri

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider