Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljiva odluka

O ovoj neviđenoj situaciji će se pričati: VAR poništio penal Portugalu i dao ga Švicarskoj!

Švicarska je protiv Portugala izjednačila iz vrlo neobične situacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački sudac Felix Brych donio je neobičnu odluku u polufinalnoj utakmici Lige nacije između Portugala i Švicarske. Ovakva situacija, barem na ovoj razini natjecanja, vjerujemo da još nije viđena.

Sve je počelo u 52. minuti. Xherdan Shaqiri je uputio dugu loptu pred gol Portugala; izgledalo je kao da će je Steven Zuber poklopiti glavom, ali pao je i zajedno sa suigračima zatražio penal.

Sudac je pustio igru pokazujući gestom da je u kontaktu s video-pomoćnicima. U nastavku akcije Portugal je brzo stigao do šesnaesterca Švicarske, a Bernardo Silva pao je nakon kontakta s braničem, na što je Brych odmah pokazao na bijelu točku.

Međutim, nakon konzultacija s VAR-om odlučio je pogledati snimku. Vidio je da je postojao kontakt u prethodnoj akciji, poništio je penal Portugalu i dosudio ga na drugoj strani!

Istina, kontakt Semeda i Zubera bio je dosta mekan, ali Brych je procijenio da je to bilo dovoljno da izazove pad švicarskog igrača. Semedo je malo dotaknuo Zuberovu lijevu nogu, kojom je zapeo za desnu i završio na travi.

Doista neobična situacija Švicarcima je donijela izjednačenje - Ricardo Rodriguez bio je precizan s bijele točke.

Zanimljivo, upravo Brych bio je u središtu sporne situacije s VAR-om na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, i to opet u utakmici Švicarske. Tada je navukao na sebe bijes u susjednoj Srbiji: u jednoj spornoj situaciji nije koristio VAR kada je na Aleksandru Mitroviću napravljen prekršaj u kaznenom prostoru kod rezultata 1:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider