Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bavarci trebaju promjene

Zvijezda Bayerna priznala da imaju staru momčad: Hrvat i Srbin su rješenje problema?

Bayernu treba remont, a Kovač bi mogao dobiti igrače koji su pod njegovom paskom izašli na veliku scenu u Eintrachtu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugogodišnji vladar njemačkog nogometa Bayern nalazi se u krizi: nakon 11 kola zauzimaju peto mjesto sa sedam bodova zaostatka za vodećom Borussijom Dortmund, koja je stvorila veliku bodovnu zalihu pobjedom u Der Klassikeru u posljednjem kolu.

Sudbina trenera Nike Kovača i dalje je upitna, ali nepošteno je okriviti bivšeg hrvatskog izbornika za sve probleme u kojima se Bayern našao. Pored ozljeda koje su pogodile momčad, kao glavni problem Bayerna apostrofira se stara momčad kojoj bi dobro došao remont.

To je priznao upravo jedan od ozlijeđenih igrača koji bi dobro došao Bavarcima. Kingsley Coman ozlijedio se već u prvoj utakmici bundesligaške sezone, a njegov povratak očekuje se početkom prosinca. Dobre vijesti za Niku Kovača kojem očajnički treba svježe krvi.

Rebić stiže u München zajedno s ubojitim suigračem?

''Imamo dobru momčad, ali to je i momčad koja stari. Ako igrači odu, svakako moramo dovesti nove'', rekao je Coman za njemačke medije.

A prema pisanju uglednog Kickera, ti novi igrači mogli bi stići iz frankfurtskog Eintrachta. Interes za hrvatskog reprezentativca Antu Rebića nije novost, a s njim bi put Münchena mogao i njegov suigrač – sjajni 20-godišnji srpski napadač Luka Jović.

Jović je trenutno najbolji strijelac Bundeslige s devet golova, a zajedno s Rebićem dio je spektakularnog napada Orlova koji je pravi hit sezone. ''Srpski Falcao'' posebno je oduševio u utakmici protiv Fortune, u kojoj je postao najmlađi igrač koji je zabio pet golova u Bundesligi.

Barem trojica su na odlasku

Ipak, Bayern u transferu Jovića vjerojatno neće pregovarati s Eintrachtom, nego Benficom. Jović se nalazi na posudbi koja istječe ove sezone, a Benfica sigurno neće propustiti priliku zaraditi ozbiljan novac ako Bayern doista krene po Jovića.

Pored hrvatsko-srpske kombinacije, još nekoliko mladih i potentnih igrača trebalo bi osvježiti Bayern. Dolazak kanadskog velikog talenta Alphonsa Daviesa (18) već je dogovoren, a mogao bi doći već na zimu. Bayern je navodno za sljedeću sezonu već osigurao i usluge Benjamina Pavarda, desnog beka Stuttgarta koji se istaknuo u francuskom osvajanju Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Žrtve remonta trebali bi biti veterani Arjen Robben i Franck Ribery te James Rodriguez, koji je, prema pisanju njemačkih medija, na izlaznim vratima kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider