Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Početak priprema

Čistka u Maksimiru: Jakirović otpisao četiri igrača, evo o kome se radi

Trener Dinama Sergej Jakirović održao je press-konferenciju u Maksimiru uoči početka zimskih priprema...

Sergej Jakirović (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Odmor je za igrače Dinama završio, u Maksimiru je danas okupljanje za zimske pripreme i nastavak sezone.

Melissa Hoskins i Rohan Dennis Tragično stradala poznata biciklistica: Ubio ju je suprug, bivši dvostruki svjetski prvak!? divider

"Prozivka je u 15 sati, a na popisu su 32 plus četiri igrača", otkrio je trener Dinama Sergej Jakirović na press-konferenciji u Maksimiru.

Jakirović je otkrio da je prvoj momčadi priključio 10 mladih igrača iz Dinamove omladinske škole.

"Učinili smo to s obzirom na pozicije na kojima smo deficitarni, osobito na desnoj strani, gdje je Ristovski dobio slobodno zbog smrtnog slučaja u obitelji, a Moharrami je na Azijskom kupu. Emreli je dobio slobodno do sutra, a Kaneko i Ogiwara došli su jutros i također će dobiti nekoliko dana slobodno zbog jet laga. Ogiwara sutra ima liječnički pregled, a svi su ostali na dispozicij", kazao je Jakirović i prešao na teže teme.

Augustina Gandolfo Velika zvijezda zakamuflirana u središtu Madrida: "Vruća supruga" objavila video koji je izazvao požar divider

Dinamov trener otkrio je koji bi igrači mogli napustiti Maksimir.

"Drmić i Marin ušli su u posljednjih šest mjeseci ugovora. Smatram da neće biti toliko prostora za njih, pogotovo jer tražimo još jednog ljevokrilnog igrača. Što se tiče Menala, tražimo da sve strane budu zadovoljne, i mi kao klub i on kao igrač. Za Jurića smatram da je bolje da ide na posudbu zbog zdravstvenih problema koje je imao, sada se vraća i za njegovu karijeru bilo bi dobro da ima kontinuitet. Sa Sosom i Mihajličenkom raskidamo jer smatram da nemaju dovoljnu kvalitetu za Dinamo i za ono što mi želimo."

Tyron Woodley Procurila pornosnimka bivšeg UFC-ova prvaka divider

Jakirović je potom otkrio plan zimskih priprema.

"U Zagrebu smo do nedjelje, a u subotu ćemo u Maksimiru s Rogaškom odigrati prvu prijateljsku utakmicu. Od 8. do.17. boravit ćemo u Rovinju. Tamo planiramo odigrati još četiri utakmice, a tri su već dogovorene: Celje (13. siječnja), Makedonija (16. siječnja) i Slask (17. siječnja). Ako ne nađemo nikoga jačeg, četvrtu utakmicu igrat ćemo s jednim slovenskim drugoligašem."

Jakirović je progovorio i o Dinamovim mladim igračima koji su jesenas bili na posudbi: Morenu Živkoviću, Franu Brodiću, Nikoli Čavlini…

"Vidjet ćemo kakve su želje Lokomotive, ali očekujem da će Moreno biti s nama. Brodić kreće s nama u pripreme i imat će priliku pokazati može li igrati u Dinamu, a ja sam čvrsto uvjeren da može. Smatram da bi bilo dobro da Čavlina ostane do kraja sezone u Lokomotivi, a da ga onda naljeto povučemo. Nadam se da će se Čavlina nastaviti razvijati u Lokomotivi, on je sigurno naša budućnost", kazao je Jakirović i proanalizirao igračke kvalitete novog japanskog pojačanja - Takuye Ogiware.

"Nismo imali prirodnog lijevog beka i teško ga je zato uspoređivati. Ljubičića sam zamolio da igra lijevog beka, igrao nam je i Mauro Perković, koji je davao svoj maksimum, ali on je nešto između stopera i beka, čak bih rekao više stoper. Ogiwara je klasični lijevi bočni igrač, dosta okomit, direktan, raznovrstan, dobar jedan na jedan, može probiti stranu, centrirati, a i stabilan je iza, stabilno se ponaša u četvorci. Svidjelo mi se što sam vidio od njega, osobito na Svjetskom klupskom prvenstvu, kad vidiš da bježi igračima Cityja… Adaptacija će mu biti lakša zbog Kaneka. Japanci se obično dovode u paru da im bude lakše zbog potpuno drukčije kulture. Smatram da će mu tako biti puno brža i bolja prilagodba", zaključio je Jakirović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider