Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za dnevnik nove tv

Ćiro se prisjetio Radomira Antića: "Možda je i najviše napravio od svih. Imao je puno duha"

O legendarnom srpskom treneru, koji je, baš kao i on, krunu karijere doživio u drugoj polovici 90-ih, Ćiro govori sa sjetom.

Ćiro Blažević (Foto: GOL.hr)

Svijet nogometa ostao je bez velikog imena. U 72. godini preminuo je Radomir Antić, jedini trener koji je vodio tri španjolska velikana - Barcelonu, Real i Atletico. Trenera koji je u Španjolskoj ostavio neizbrisiv trag prisjetio se Ćiro Blažević.

O legendarnom srpskom treneru, koji je baš kao i sam Blažević, krunu karijere doživio u drugoj polovici 90-ih - arhitekt bronce iz '98 govori sa sjetom. Antić je, kaže Ćiro, bio velikan.

''On je kolega koji je možda najviše napravio od svih. Biti trener Barcelone i Reala - to je rijetko tko uspio, naravno i reprezentaciju je vodio'', rekao je.

Vellikan na terenu i izvan njega

Najveći uspjeh Antić je ostvario na klupi Atletica: 1996. osvojio je i Primeru i kup kralja, što je do danas ostala jedina dvostruka kruna Colchonerosa. Osim na nogometnim klupama, velik je, priča nam Blažević, bio i izvan terena. Pamti njegov veseo duh i ljubav prema društvu.

gol expired Stručni komentator Nove TV o ludoj, ali logičnoj ideji predsjednika UFC-a: ''Kao u filmu Brucea Leeja'' divider

''Imao je puno duha! Sjećam se, rekao je: 'Ti si imao sreću jer si 10 godina stariji od mene, jer da sam ja bio u vrijeme kad si ti harao, ne bi to mogao jer ja ti to ne bi dozvolio''', kaže uz smijeh.

I baš šale, smijeh kao i društvo ono su što u vrijeme koronavirusa nedostaje legendarnom izborniku. Dane izolacije krati u Kraljevici i priznaje - nije lako.

''Mi smo fenomen, nas nažalost samo nesreće ujedine ili veliki sportski uspjesi"

''Karantena mi teško pada, ali je prihvaćam za nužno zlo, discipliniran sam i nadam se da će to brzo svom kraju. Meni daj društvo, da popijem kavu, to mi fali.''

gol expired Kako se Ronaldinho upleo u milijune dolara vrijednu kriminalnu shemu: Mogao bi dugo biti bez slobode divider

No, pričekat će jer zdravlje je na prvom mjestu. Pokazalo se sada, kaže trener svih trenera, da je život bez sporta osiromašen. Ipak, priznaje, sportska zbivanja i kod njega su pala u drugi plan.

''Epicentar našeg dana, jutra, večeri je ova bolest, neman koja je nepredvidiva.''
Pa evo što poručuje svima.

''Mi smo jedan fenomen, nas nažalost samo nesreće ujedine ili veliki sportski uspjesi, ponosan sam na vas jer vaša solidarnost je razlog optimizma.''
I zato svi skupa - ostanimo doma!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider