Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postoji ih samo 30

Ćiro bez ideje tko prodaje medalju Vatrenih, ali je uvjeren: ''Dostići će veliku cijenu''

Javnost je u ponedjeljak zaintrigirala vijest kako se jedna od Vatrenih brončanih medalja sa Svjetskog prvenstva 1998. godine našla na prodaji! Medalja, s početnom cijenom od sedam i pol tisuća eura, stavljena je na aukciju na jednoj internetskoj stranici.

Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Dnevnik.hr) (Foto: DNEVNIK.hr)

Brončana medalja koju su izabranici Ćire Blaževića osvojili pobjedom na Parku prinčeva - sada je na prodaju. ''Trener svih trenera'' je bez ideje tko medalju prodaje.

''Prava je enigma odakle ta medalja na aukciji'', izjavio je Ćiro Blažević.

Na aukciju je medalja stavljena na stranici The Saleroom.hr. Ponuditelj je njemačka tvrtka. U oglasu navode da se nalazi na originalnoj trobojnoj svilenoj vrpci, u izvanrednom stanju. Početna cijena - 7500 eura. Ako se pita Ćiru - ona bi se mogla višestruko povećati.

''Uvjeren sam da će doživjeti jednu veliku cijenu. Ja računam na čak 100.000 eura, a obzirom na jedan veliki patriotizam naših iseljenika u Kanadi, Australiji, Njemačkoj.

Na svijetu postoji samo 30 primjeraka te medalje. Dodijeljena je 22-ojici igrača i stručnom stožeru - izborniku, njegovu pomoćniku, treneru vratara, pomoćniku izvršnog direktora, ekonomu i liječnicima.

Iz Nogometnog saveza poručuju - medalje su privatno vlasništvo.

HNS nema saznanja o tome čija je medalja koja se pojavila na aukciji. Sve medalje su privatno vlasništvo, a koliko nam je poznato, nisu nuđene na dobrotvornim aukcijama.

Ali tko god se našao u takvoj situaciji, poručuje izbornik legendarne reprezentacije, nije mu lako.

''Kad dođete u takvu situaciju, a ja sam bio u takvoj situaciji pa sam sve prodao, prodali bi i ono što vam je sveto da bi mogli i egzistirati i hraniti svoju obitelj'', rekao je Ćiro.

Aukcija počinje 7. prosinca u 14:30, a završava idućeg dana u 11:30.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider