Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko je ''presušio''?

Netko od Hrvata koji su osvojili broncu na SP-u 1998. prodaje svoju medalju: Pojavila se na aukciji!

Medalja hrvatske reprezentacije za Svjetskog prvenstva 1998. je u prodaji.

Vatreni koji su 1998. pobijedili Nizozemsku i osvojili broncu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dvadeset godina nakon legendarnog Svjetskog prvenstva u Francuskoj jedna je generacija hrvatskih nogometaša uspjela nadmašiti brončane Vatrene iz 1998. godine.

Hrvatska sada ima još bolju, srebrnu generaciju pa je možda netko odlučio kako je vrijeme da proda svoju broncu iz Francuske.

Naime, jedna aukcijska kuća prodaje upravo jednu od 30 brončanih medalja koje su podijeljene hrvatskoj delegaciji nakon što su Vatreni u Parizu pobijedili Nizozemsku s 2:1.

U oglasu za online aukciju koja će se održavati od 7. do 8. prosinca na Saleroomu piše da je medalja prava rijetkost te da visi na originalnoj vrpci. Procijenjena je na oko 7500 eura, no mogla bi se prodati i za veću cifru.

Ne zna se tko prodaje medalju, je li riječ o nekom od igrača ili pak članova stručnog stožera. Ćiro Blažević bio je izbornik, a igrača su bila 22. Tko ima financijskih problema tolikih da je prodao dokaz najvećeg uspjeha u svojoj karijeri?

Izbornik: Ćiro Blažević

Pomoćnik: Branko Ivanković

Trener vratara: Ivan Katalinić

Igrači: Dražen Ladić, Marjan Mrmić, Vladimir Vasilj, Igor Štimac, Slaven Bilić, Dario Šimić, Anthony Šerić, Goran Jurić, Silvio Marić, Mario Stanić, Zvonimir Soldo, Igor Tudor, Robert Jarni, Zoran Mamić, Krunoslav Jurčić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Petar Krpan, Ardian Kozniku i Goran Vlaović.

Viši savjetnik predsjednika: Zorislav Srebrić

Pomoćnik izvršnog direktora: Zoran Cvrk

Ekonom: Mladen Pilčić

Fizioterapeut: Bojan Radanović

Liječnik: Boris Nemec

 

Bronca na aukciji Bronca na aukciji


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider