Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povezane sudbine

Veliki talent hrvatskih korijena na meti Reala i Chelseaja: 80 milijuna eura za "novog Hazarda"

Zvijezda Borussije Dortmund Christian Pulisic na meti je Reala, Chelseaja i Liverpoola...

Christian Pulisic (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Amerikanac hrvatskog podrijetla i ofenzivni veznjak Borussije Dortmund Christian Mate Pulisic na meti je europskih velikana. Španjolski mediji nedavno su pisali da je Real Madrid ozbiljno zainteresiran te da je spreman platiti Borussiji oko 60 milijuna eura odštete za Pulisica.

Čini se da će Real morati značajno povećati ponudu ako želi doći do 20-godišnjeg američkog reprezentativca koji je svojedobno navodno aplicirao i za hrvatsko državljanstvo. Hrvatski nogometni savez zvao je Pulisica u hrvatsku reprezentaciju, ali on se zahvalio na ponudi te je ostao vjeran SAD-u. Da je prihvatio ponudu, vjerojatno bi ga Zlatko Dalić vodio na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje je Hrvatska osvojila drugo mjesto, a SAD se nije ni plasirao na završni turnir.

Kako god, Pulisic je i prije dolaska u Borussiju Dortmund 2015. važio za velikog talenta, a svojim igrama u redovima „crno-žutih“ privukao je pažnju brojnih europskih klubova.

Sjećate se njega? Nesretni dječak koji je osvojio srca svih ostao bez Messijeva dresa Murtaza Ahmadi i Lionel Messi (Foto: AFP) Murtaza Ahmadi (Foto: AFP) Murtaza Ahmadi (Foto: AFP) +3 Murtaza Ahmadi (Foto: AFP)

Osim Reala, najveći interes za Pulisicem iskazali su Liverpool i Chelsea. Londonci su navodno otišli najdalje u pregovorima s njemačkim klubom. Engleski mediji pišu da je Chelsea ponudio Borussiji odštetu od oko 80 milijuna eura. Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri navodno je očaran talentom i igrama mladog Amerikanca te ga želi što prije vidjeti u svojoj momčadi.

Pulisicev ugovor s Borussijom istječe za godinu i pol, a još uvijek nije potpisao produljenje. Budući da Eden Hazard nije produljio ugovor s Chelseajem te je dosta izgledno da će prijeći u Real Madrid, a da su u isto vrijeme Willian i Pedro zagazili u 30-e, logično je da Chelsea želi na vrijeme osvježiti momčad mlađim igračima.

Pulisic je po svojim igračkim karakteristikama dosta sličan Hazardu – tehnički je dotjeran, kreativan, ima viziju, točan pas, izraženi smisao za kombinatorku, a i prilično je hitar i polivalentan igrač. Može pokriti više pozicija u veznom redu, a odgovara mu i pozicija povučene špice. Ove sezone postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije u osam bundesligaških utakmica. U Ligi prvaka postigao je jedan gol u četiri nastupa.

Čini se da su Pulisiceva i Hazardova sudbina na neki način povezane. Pulisicev transfer mogao bi ovisiti o raspletu Hazardove priče s Realom. Ako Hazard prijeđe u Real, Pulisic bi mogao u Chelsea. Ako Hazard ipak ostane u Chelseaju, Real bi mogao ići po Pulisica. To se čini logičnim scenarijem.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider