Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi rimski car

U Man Utd-u bio predmet sprdnje, u Italiji se preporodio: Engleski stoper dominira u Seriji A

U Engleskoj je postao jedan od onih igrača kojima se navijači vole rugati, ali u Italiji uživa sasvim drugačiji status.

Chris Smalling (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Chris Smalling devet je godina branio boje Manchester Uniteda. Iako mu se ne može osporiti borbenost i trud, s vremenom je na Otoku postao jedan od onih igrača kojima se publika voli rugati (možda najpoznatiji primjer jest Emile Heskey).

Nije to bez razloga. Smalling je često djelovao pomalo nespretno, a relativno česti kiksovi pretvorili su ga u dežurnu metu poruge i sprdnje. Njegovi failovi redovito su se širili društvenim mrežama, a navijači su mu dodijelili posprdni nadimak Smalldini.

gol expired Impresivne scene iz Njemačke: 35 tisuća navijača na gostovanju usred tjedna! divider

Iako je često dizao kosu na glavi Unitedovim navijačima, Smalling je istovremeno izrastao i u, na neki način, omiljenog igrača. Kada je početkom ove sezone otišao na posudbu u Romu, lavina reakcija zasula je Twitter; moglo se pročitati ironičnih ''kraj jedne ere'' poruka, ali i iskrenih dobrih želja za nastavak karijere.

Statistički najbolji stoper Serije A

Engleski igrači u Italiji vrlo su rijetka pojava – Smalling je 31. Englez koji je istrčao na travnjake Serije A u 90 godina postojanja (u današnjem obliku). Stoga je bila razumljiva skepsa u vezi sa Smallingovim odlaskom u Romu, pogotovo jer se radi o obrambenom igraču iz kudikamo drugačije nogometne kulture.

Igor Pokrajac i Zelg Galešić u MMA Lucky Punchu Analize, simulacije borbi i priča koja će vas oduševiti: Ne propustite večerašnji MMA Lucky Punch! divider

Međutim, Smalling se sjajno uklopio u Romu. Nakon što je propustio prve tri utakmice zbog ozljede, uhvatio je mjesto u prvih 11 i trenutačno je, prema Whoscoredu, najbolji stoper Serije A s prosječnom ocjenom 7,5 u šest nastupa.

Već se radi na transferu

Očekivano je najbolji u ligi u zračnim duelima - ipak je visok 194 centimetra – a detaljne statistike kažu da ga ove sezone još nitko nije predriblao, ni u prvenstvu ni u Europskoj ligi. U posljednjoj utakmici stigao je i prvi gol – zabio je drugi pogodak i visokoj pobjedi 4:0 protiv Tudorova Udinesea.

Luka Jović (Foto: AFP) Nesretni Srbin napokon zabio za Real: Proglasili ga najgorim pojačanjem, hoće li ušutkati kritičare? divider

Pored dobrih igara, uči i talijanski te se sjajno uklopio u Rim, u kojem bi mogao i trajno ostati. Poznati talijanski transferni stručnjak Gianluca Di Marzio objavio je da u Romi već rade na otkupu od Manchester Uniteda na kraju sezone.

S obzirom na to kako ide Crvenim vragovima ove sezone, čini se da je Smalling napravio sasvim dobar potez bijegom u Vječni Grad.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider