Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugovor na šest godina

Slavni engleski klub povukao se iz utrke za Gvardiola: Predstavili novog braniča

Francuski branič Benoit Badiashile stiže iz Monaca u Chelsea i potpisao je ugovor do 2030. godine.

Joško Gvardiol (Foto: Guliver image)

Chelsea je i službeno potvrdio dolazak francuskog braniča Benoita Badiashilea iz Monaca za iznos od 38 milijuna eura.

Već se neko vrijeme pisalo da će Bluesi krenuti po francuskog braniča, a tim su potezom odustali od kupnje hrvatskog braniča Joška Gvardiola, koji je zablistao na Svjetskom prvenstvu i tako podigao vlastitu cijenu.

RB Leipzig neće se tek tako odreći svojeg braniča, iznimno ga cijeni, a dobre igre u Katru samo su potvrdile da se radi o neizmjernom talentu koji tek ima 21 godinu.

Pred njim je blistava budućnost, a njemački će bundesligaš to masno naplatiti.
Gvardiol u ugovoru ima otkupnu klauzulu koja iznos čak 110 milijuna eura, a čini se da je to bilo previše za londonski klub koji je već ljetos pokušao ugrabiti hrvatskog braniča.

Samuel Umtiti u francuskom dresu Kaos u Italiji: Sudac prekinuo utakmicu, a bivša zvijezda Barce teren napustila u suzama divider

Navodno su sve uspjeli dogovoriti s hrvatskim braničem, ali je zapelo na iznosu odštete. Zbog toga su pregovori odgođeni za neko drugo vrijeme, stigla je zima, ali na Chelseajevu žalost cijena je i višestruko porasla.

Zbog toga su odustali od Gvardiola, ali i pronašli nekoliko puta jeftiniju zamjenu u francuskoj Ligue 1. Za kraj dodajmo da je Badiashile potpisao ugovor s engleskim klubom sve do lipnja 2030. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider