Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gosti jako opasni

Chelsea teškom mukom slavio i zadržao čelnu poziciju: Chilwell zabio, Mendy spašavao

Chelsea je pobijedio Brentford 1:0 u 8. kolu Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski prvak Chelsea zadržao se na vrhu ljestvice engleske Premier lige pobijedivši na gostovanju kod Brentforda s minimalnih 1-0 u utakmici 8. kola.

Pobjednički pogodak je u 45. minuti postigao branič engleske reprezentacije Ben Chilwell kojemu je to drugi pogodak u ovoj sezoni, nakon što je bio strijelac i u pobjedi 3-1 protiv Southamptona uoči reprezentativne stanke. No, jednako zaslužan za pobjedu Chelseaja je i vratar Edouard Mendy koji je imao nekoliko sjajnih obrana, pogotovo u završnici utakmice.

Brentford je imao 17 udaraca na vrata, sedam unutar okvira, ali je ostao bez pogotka. Chelsea je sa samo pet udaraca, od kojih je jedan išao unutar okvira i završio u mreži, osvojio sva tri boda.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je bio u početnoj postavi Thomasa Tuchela, a od 18. minute je igrao opterećen žutim kartonom. Njemački strateg ga je zamijenio u 65. minuti.

Leicester City je na svom stadionu King Power pobijedio Manchester United sa 4-2 (1-1), a četiri od šest pogodaka palo je u razmaku od 13 minuta u završnici utakmice.

Greenwood je u 19. minuti doveo goste u vodstvo, a u 31. minuti je izjednačio Tielemans. Do 78. minute su mreže mirovale, a onda su se razgoropadili strijelci, pogotovo domaći. Leicesterov turski branič Soyuncu je u 78. minuti pogodio za 2-1. U 82. minuti je izjednačio Rashford, no već u sljedećem napadu na drugoj strani precizan je Vardy za 3-2. Konačnih 4-2 postavio je Daka u prvoj minuti sučevog dodatka.

Manchester City je na svom stadionu rutinski svladao Burnley sa 2-0. Bernardo Silva je u 12. minuti postigao vodeći pogodak, a Kevin De Bruyne je u 70. minuti pogodio za 2-0.

Veliki preokret su u Birminghamu izveli nogometaši Wolverhamptona, koji su do 80. minute imali dva gola zaostatka za Aston Villom, da bi na kraju odnijeli dva tri boda s Villa Parka. Danny Ings (48) i John McGinn (69) donijeli su domaćima dva gola prednosti, ali to im nije bilo dovoljno za pobjedu, čak ni za bod.

Marokanac Romain Saiss (80) smanjio je zaostatak "vukova", a kapetan gostiju Conor Coady (86) pogodio je za izjednačenje. U posljednjim trenucima utakmice Portugalac Ruben Neves (90+5) postigao je gol za potpuni preokret.

Southampton je pogotkom Albanca Armanda Broje na svom stadionu svladao Leeds, a Norwich i Brighton su odigrali utakmicu bez pogodaka.

Talijanski nogometni stručnjak Claudio Ranieri neće po dobrome pamtiti svoj povratak u englesku Premier ligu, jer je u prvom subotnjem dvoboju njegov Watford na svom terenu poražen od Liverpoola sa 5-0.

Posebno inspiriran bio je Roberto Firmino koji je postigao 'hat-trick' golovima u 37., 52. i 91. minuti, a asistirao je i Mohamedu Salahu za pogodak u 54. minuti. Liverpool je poveo već u 9. minuti kad je nakon Salahovog dodavanja Sadio Mane pogodio mrežu s ruba kaznenog prostora, što je bio njegov 100. gol u Premier ligi.

Engleska - 8. kolo:

Watford - Liverpool 0-5 (Mane 9, Firmino 37, 52, 90+1, Salah 54)
A. Villa - Wolverhampton 2-3 (Ings 48, McGinn 69 / Saiss 81, Coady 86, Neves 90+5)
Leicester - Man. United 4-2 (Tielemans 31, Soyuncu 78, Vardy 83, Daka 90+1 / Greenwood 19, Rashford 82)
Man. City - Burnley 2-0 (Silva 12, De Bruyne 70)
Norwich - Brighton 0-0
Southampton - Leeds 1-0 (Broja 53)
Brentford - Chelsea 0-1 (Chilwell 45)

Everton - West Ham (ned, 15.00)
Newcastle - Tottenham (ned, 17.30)
Arsenal - C. Palace (pon, 21.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider