Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nastavlja se čerupanje ajaxa

Chelsea dogovorio dolazak ponajboljeg igrača Lige prvaka prošle sezone i čovjeka koji ih je gotovo uništio

Ponajbolji igrač Ajaxa Hakim Ziyech spreman je za novu stranicu svoje nogometne karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemski mediji prenose da je Chelsea dogovorio veliki transfer za nadolazeće ljeto. U London bi iz amsterdamskog Ajaxa trebao pristići Hakim Ziyech, vrhunski krilni igrač i jedan od najtraženijih prošlog ljeta i ove zime.

De Telegraaf prenosi da je transfer uspomeno dogovoren te da bi njegova cijena trebala iznositi 45 milijuna eura. Čini se da Marokanac igra posljednje mjesece u dresu Ajaxa, s kojim želi osvojiti naslov prvaka Nizozemske i pokušati uzeti naslov pobjednika Europske lige.

gol expired Lovren otkrio velike Liverpoolove ambicije: "Želimo da nas pamte kao Barcelonu, kao jedne od najboljih" divider

Ziyech je ove sezone nastupio u 28 utakmica te je upisao osam golova i čak 21 asistenciju. Posebno je impresionirao trenera Chelseaja Franka Lamparda u studenom prošle godine kada je upisao tri asistencije u 4:4 remiju Chelseaja i Ajaxa.

Lani je bio jedan od ključnih igrača na putu Ajaxa do polufinala Lige prvaka, u kojem ga je nesretno eliminirao Tottenham. Podsjetimo, dvama pogocima u dvije utakmice protiv aktualnog prvaka tada Real Madrida pogurao je Ajax prema četvrtfinalu, gdje je ključnom asistencijom u uzvratu pokrenuo preokret protiv Juventusa.

gol expired Početak nove sezone Formule 1 ostao bez jedne utrke, strahuje se od koronavirusa divider

U polufinalu je upisao asistenciju i pogodak protiv Spursa, ali to nije bilo dovoljno za finale. Ajax je nakon prve utakmice i prvog poluvremena u uzvratu imao ukupno 3:0, no Tottenham je s tri pogotka usred Amsterdama u nastavku okrenuo situaciju i izborio finale.

Spomenimo i to da je Arsenal zainteresiran za Ziyecha, no s obzirom na to da će Topnici gotovo sigurno ostati bez Europe iduće sezone, teško je očekivati da će Marokanac pristati na tu opciju. Chelsea bi, prema aktualnoj situaciji, trebao zaigrati ponovno u Ligi prvaka.

gol expired Dinamo predstavio mlado pojačanje iz Argentine: ''Navijao sam od početka za dolazak'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider