Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preokret nije uspio

Čini se da je gotovo: Chelsea dobiva novog vlasnika, a to ipak neće biti vatreni navijač Man Uniteda

Chelsea će biti prodanom Toddu Boehlyju, piše BBC.

Todd Boehly (Foto: Afp)

Uskoro bi trebalo biti objavljeno kako je američki konzorcij predvođen Toddom Boehlyjem odabrani ponuđač za kupnju engleskog nogometnog kluba Chelsea. Ovu je vijest sinoć javio BBC-ov sportski urednik Dan Roan u tekstu objavljenom iza 21 sat.

To znači da jedini britanski ponuđač, Sir Jim Ratcliffe nije uspio napraviti kasni preokret u cijeloj priči u koju se ozbiljnije uključio tek jučer s nevjerojatnom ponudom od preko četiri milijarde funti.

Krajnji rok za ponude istekao je još 18. ožujka, no milijarder Ratcliffe je smatrao kako će najizdašnijom ponudom i zbog činjenice da je Britanac uspjeti zaobići zadane rokove.

gol expired VIDEO Darijo Srna za Dnevnik Nove TV: "Nadam se da će se rat završiti za stolom" divider

Vlasnik Chelseaja ipak neće biti navijač Man Uniteda

Ratcliffe je pokušao igrati na kartu ''britanske ponude za britanski klub'', no prije tri godine je javno izjavio kako je gorljivi navijač Manchester Uniteda.

Todd Boehly suvlasnik poznate bejzbol franšize Los Angeles Dodgers, kao i WNBA ekipe LA Sparks, a ima dio vlasništva i u LA Lakersima. U konzorciju kojeg je predstavlja je i švicarski milijarder Hansjorg Wyss koji se već spominjao u poslu oko kupnje Chelseaja odmah nakon prvih špekulacija o mogućim novim vlasnicima.

Oni su ponudili oko 2,5 milijarde funti za klub Romana Abramoviča koji ga je stavio na prodaju nakon ruske invazije na Ukrajinu i sankcija pod kojima su se našli ruski oligarsi, a sve kako bi s kluba skinuo takvu vrstu opterećenja.

Britanska vlada također mora odobriti prodaju, jer je preuzela kontrolu nad poslovima i vlasništvom Abramoviča u Velikoj Britaniji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider